назад
04.04.17

Медіація задля громадського порозуміння: фахівці системи безоплатної правової допомоги організували круглий стіл для місцевої влади і учасників АТО

0230 березня 2017 року у Широківській районній раді відбувся круглий стіл з питань соціальної адаптації, реабілітації та правової допомоги учасникам АТО Широківського району.  Ініціатором зустрічі виступили Другий криворізький місцевий центр з надання БВПД і Широківське бюро правової допомоги. Захід став першою спробою залучити до публічного діалогу представників всіх сторін, відповідальних за вирішення проблемних питань учасників АТО.

За круглим столом у Широківській райраді зібрались активісти ГО «Спілка ветеранів АТО Інгулець-Широке «Патріот» на чолі з головою її Широківської гілки, депутатом райради Анатолієм Гурським, а також родичі АТОвців. Від місцевої влади на зустріч з учасниками АТО прийшли голова Широківської райради Олександр Кокул, заступник начальника районного управління соціального захисту населення Світлана Курочка, представники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Широківської РДА.

Спеціальними гостями, яких задля обміну досвідом запросив на захід Другий криворізький місцевий центр, стали заступники голови Координаційного Центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям з Кривого Рогу – Сергій Мінтій та Сергій Сметана.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БПД Другого криворізького місцевого центру Любов Орещук та головний спеціаліст Широківського бюро Віталій Косарєв розповіли про всі аспекти діяльності й можливості системи правової допомоги щодо вирішення проблем учасників АТО, поділилися напрацюваннями у цій сфері. Гості з Координаційного центру поділилися власним багатим досвідом та інструментами з розвитку громадської активності ветеранів АТО та їх сімей.

Під час обговорення найбільш актуальних питань, зокрема забезпечення учасників АТО району земельними ділянками, путівками на оздоровлення та реабілітацію, довелося досягти конструктивного діалогу між активістами ГО «Патріот» та місцевою владою. Голова райради Олександр Кокул ґрунтовно розповів про соціальний бюджет району, зміни, які у ньому відбуваються у процесі утворення об’єднаних територіальних громад, і пояснив, яким саме чином і за рахунок яких коштів місцева влада планує вирішувати проблемні питання учасників АТО.

Загальний висновок до якого наприкінці зустрічі дійшли всі учасники круглого столу – цей діалог був важливим і необхідним та дав імпульс до налагодження постійної комунікації між учасниками АТО, правозахисниками, громадою та владою.

Нагадуємо, Другий криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кривий Ріг,пр-т Дзержинського, 1А. Телефон центру: 097 139 88 57. Електронна адресаkryvyyrih2.dnipro@legalaid.gov.ua

Адреси інших місцевих центрів та бюро правової допомоги можна переглянути тут. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213103.

{gallery}news/2017/04/3{/gallery}