назад
15.03.16

Медичні працівники Сумщини дізналися про систему безоплатної правової допомоги

160315 21Директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області Олена Демченко провела тематичну зустріч із медичними працівниками Сумської області.

У Сумському базовому медичному коледжі 15 березня говорили про систему безоплатної правової допомоги. В програму обласних курсів підвищення кваліфікації медичних працівників Сумської області внесли і презентацію директора Регіонального центру з надання БВПД Олени Демченко на тему «Безоплатна правова допомога – соціальна програма уряду».

 Під час заходу мова йшла про розвиток системи безоплатної правової допомоги, а також про основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Олена Демченко розповіла медикам про те, як кожен громадянин може реалізувати конституційне право на правову допомогу, а також познайомила з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

Право на безоплатну первинну правову допомогу, а саме консультації та допомогу в складанні документів не процесуального характеру, мають усі особи, які перебувають під юрисдикцією України. А безоплатну вторинну правову допомогу можуть отримати категорії осіб, визначені у Законі «Про безоплатну правову допомогу».

Захист у кримінальних справах забезпечують Регіональні центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які знаходяться в кожному обласному центрі України та місті Київ. Наданням правової допомоги у цивільних та адміністративних справах займаються місцеві центри, які із 1 липня 2015 року запрацювали по всій Україні. В Сумській області діє чотири місцевих центри: в Сумах, Конотопі, Охтирці та Шостці. Вже з 1 липня 2016 року в Україні будуть відкриті понад 400 бюро правової допомоги, де кожен зможе скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати фахову безоплатну первинну правову допомогу – правову інформацію та консультації

Учасники, а це більше 55 осіб, дуже цікавилися отриманою інформацією та в ході зустрічі задавали питання щодо певних життєвих ситуацій та того, куди звертатися за допомогою. 

160315 22