назад

20170608 123748В місті Мелітопіль проживає більше 9 тисяч людей з інвалідністю, які попри намагання щодо створення інклюзивного  простору, відчувають архітектурні, інформаційні та соціальні бар’єри, які значно впливають на реалізацію їх прав і свобод. З метою підвищення рівня участі людей з інвалідністю в формуванні місцевої політики міста, командою Благодійного об’єднання  «Соціальний фонд» було подано проект   «Включення людей з інвалідністю Мелітопольщини в демократичні процеси громади».

       8 червня 2017 року на базі Центральної міської бібліотеки ім. М.Ю.Лермонтова відбувся семінар на тему  «Мелітополь для кожного» в рамках проекту «Включення людей з інвалідністю Мелітопольщини в демократичні процеси громади», в якому приймали участь спеціалісти Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а саме: заступник начальника відділу представництва Микола Шмідт та головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій Наталя Бурковцова.

      20170609 060147 В межах проекту усі учасники семінару пройшли низку тренінгів, спрямованих на розвиток громадської компетентності і соціальної активності, ознайомились з  проектом  адвокаційних кампаній за пріоритетними проблемними темами, зокрема: ситуації дискримінації по відношенню до людей з інвалідністю; недоступність інфраструктури; відсутність послуги «Соціального таксі».  Також обмінювались досвідом з запрошеними гостями-експетрами з м. Запоріжжя, м. Вінниця, м. Харькова, які вже мають позитивні приклади вирішення означених проблем.

       Підводячи підсумок участі у семінарі, представниками  Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги була  проявлена  значна зацікавленість в реалізації прав людей з інвалідністю, проінформовано присутніх щодо роботи та місця знаходження місцевого центру  та запропонована допомога фахівців.

       Гучний наголос було зроблено на те, що  Мелітопольський  місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює на користь та підтримку громадян!

До Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна звернутись

за адресою: Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99

за телефоном: 096-523-98-55, (0619)43-00-58, (0619)43-00-59,

електронною адресою: melitopol.zaporizhya@legalaid.zp.ua

skype-зв’язок: Мелітопольський місцевий центр з надання БВПД