назад

Меморандум про співпрацю

115 січня Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області зробив  ще один крок уперед на шляху до реалізації державної політики у сфері захисту прав та соціальних гарантій учасників АТО, уклавши Меморандум про співпрацю з громадською організацією «Українська єдність».

Меморандум підписали директор Регіонального центру Марина Єлисєєва та голова правління ГО «Українська єдність» Ігор Кравець.

Документ передбачає забезпечення організації надання безоплатної правової допомоги таким соціально вразливим групам населення, як учасники АТО, члени їх сiмей, iнші особи, на яких поширюється дiя Закону України «Про статус ветеранів вiйни, гарантiї їх соцiального захисту», а також особи, які постраждали  пiд час проведення антитерористичної операції.

Крім того, підписання Меморандуму сприятиме розробці й проведенню спільних заходів та провадженню громадських ініціатив, направлених на налагодження конструктивного діалогу учасників АТО з органами державної влади та місцевого самоврядування.

1

Вже найближчим часом сторони розпочнуть реалізацію завдань, визначених цим документом щодо розширення доступу до безоплатної правової допомоги у Херсонській області, посилення правових можливостей і правової спроможності цієї категорії громадян.