назад
13.07.18

Меморандум про співпрацю: безоплатна правова допомога військовослужбовцям

zolamrmy12 липня 2018 року директор Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Сергій Брус та в.о. командира військової частини А 1402, полковник Іван Величко, підписали меморандум про співпрацю та взаємодію.

Взаємодія між представниками системи безоплатної правової допомоги та військовими полягатиме у створенні сприятливих умов для забезпечення надання військовослужбовцям Збройних сил України та членам їх сімей безоплатної правової допомоги, сприянні захисту їх прав.

Основні напрями співпраці включають організацію та забезпечення роботи дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги у приміщенні військової частини, проведення спільних заходів, спрямованих на підвищення рівня правової поінформованості військовослужбовців Збройних сил України шляхом організації робочих зустрічей, семінарів, круглих столів, обмін успішними практиками щодо захисту прав військовослужбовців Збройних сил України та членів їх сімей, та інші узгоджені напрямки співпраці.

Після підписання меморандуму сторони відразу погодили графік функціонування дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги та План правопросвітницьких заходів у 2018 році на базі військової частини А 1402 м.Золотоноші.

Цього ж дня скористатися безоплатною правовою допомогою виявили бажання двоє військовослужбовців. Їм були надані роз’яснення щодо звільнення з військової служби у 2018 році, а також поширено тематичні буклети системи безоплатної правової допомоги та проекту “Я МАЮ ПРАВО!”.

Нагадаємо, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна у Золотоніському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 1 офіс 17 (приміщення статистики).

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.