назад
28.09.16

Меморандум про співпрацю підписано

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області в особі виконуючого обов’язки директора Валентини Волобуєвої та громадська приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини у м. Суми в особі координатора Володимира Виноградова підписали Меморандум про співпрацю.

Сьогодні, 28 вересня 2016 року, у міжнародний День права знати, до Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області завітали представники громадської приймальні УГСПЛ у м. Суми Володимир Виноградов і Наталія Єсіна.

Гості вже тривалий час співпрацюють із Регіональним центром – Володимир Виноградов був членом конкурсної комісії, яка проводила співбесіди з претендентами на посаду керівників бюро правової допомоги; брали участь у міжрегіональному «круглому столі» у м. Конотоп.

Цього ж разу, під час зустрічі з виконуючим обов’язки директора Регіонального центру Валентиною Волобуєвою та головним спеціалістом Владиславом Розторгуєвим, був підписаний Меморандум, який офіційно засвідчив наміри сторін щодо подальшої взаємодії.

Валентина Волобуєва висловила сподівання на тісну співпрацю, яка дозволить реалізувати корисні для суспільства проекти, розповсюдити серед населення інформацію про безоплатну правову допомогу та, власне, стане опорою для вирішення правових питань.

На підписанні Меморандуму були присутні представники студентською юридичної клініки «PROGESTO» – студентки другого курсу Вікторія Чепур та Марина Селюк. Дівчата отримали можливість не тільки ознайомитись із особливостями роботи громадської приймальні УГСПЛ, а й дізналися про систему безоплатної правової допомоги. Учасники привітали молодих юристів із цікавим досвідом і порадили приділяти особливу увагу практичній діяльності, адже прагнення студенток – уміти захищати себе та людей – може бути реалізовано тільки завдяки активному використанню теоретичних знань у реальних ситуаціях.

Довідково

УГСПЛ – це найбільша асоціація правозахисних організацій України, яка об’єднує 29 правозахисних недержавних організацій. Метою діяльності УГСПЛ є захист прав людини.

УГСПЛ вважає себе частиною гельсінського руху і продовжувачем традицій та діяльності Української Гельсінської групи сприяння виконанню Гельсінських угод – УГГ.

Українська Гельсінська спілка з прав людини була створена 1 квітня 2004 року. Співпрацює з системою безоплатної правової допомоги.