назад

Мешканці Іванівського району отримали юридичну допомогу, не виїжджаючи за межі рідного села

114 вересня 2017 року в Іванівському районі в рамках загальнонаціонального проекту «Я маю право!» проводилось консультування населення.

Мета проекту – просвітницька робота серед громадян щодо прав, які гарантовані Конституцією та законами України. Саме таку задачу ставлять перед собою фахівці з правознавства, коли виїжджають у віддалені села та селища.

Цього разу у складі основної мобільної групи працювали начальник відділу моніторингу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Світлана Ребриста та начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Херсонській області Ярослав Тюпляєв, які зустрілись з мешканцями району в Іванівській селищній раді.

2 3
4(2)

Фахівці з правознавства провели консультування з питань земельного права, а саме порушення користування земельними ділянками, припинення договору оренди землі та інші. Також було надано роз´снення щодо стягнення аліментів.

5(3) 5
6(1)

У селі Агаймани (Фрунзе) працювала локальна мобільна група на чолі з начальником Іванівського бюро правової допомоги Юрієм Ведмецьким та мобільний пункт, де надавали первинну правову допомогу фахівці Іванівського бюро. Найактуальнішими серед сільських мешканців були питання орендної плати за земельні паї та оформлення договорів оренди таких земельних ділянок.

6 7

Серед відвідувачів мобільного пункту були й військові строкової служби, яких цікавило питання щодо особливостей контрактів та права військових строкової служби.

8(1)

У зв´язку з цим варто сказати, що керівник Іванівського бюро в ході робочої зустрічі обговорив з головою Агайманської сільської ради питання подальшої співпраці та досяг згоди щодо підписання відповідного меморандуму. Дана пропозиція Юрія Ведмецького була схвально сприйнята мешканцями села, бо забезпечує швидкий доступ сільського населення до первинної правової допомоги. Також сільська рада забезпечила в місцевій бібліотеці с. Агаймани онлайн-зв´язок, що також робить наші послуги більш доступними.

8

Отже, правопросвітницькі заходи, організовані Регіональним центром та ГТУЮ у Херсонській області, не залишили байдужими мешканців Іванівського району, оскільки люди давно хотіли отримати юридичну допомогу, не виїжджаючи за межі рідного села.