назад
17.05.19

Мешканці Піщанської об“єднаної територіальної громади мали змогу отримати безоплатну правову допомогу

15.05.2019 pichaneotg

15 травня 2019 року, начальник відділу правопросвітництва Кременчуцького місцевого центру з надання БВПД Світлана Терещенко спільно з начальником Кременчуцького районного відділу ДРАЦС Мариною Сіморою зустрілися з представниками громадських організацій, органів місцевого самоврядування та аграрного бізнесу.

        У ході заходу присутніх ознайомили з практичними аспектами діяльності системи безоплатної правової допомоги, основними напрямками діяльності та організацією співпраці з партнерськими організаціями.

         Під час зустрічі з присутніми обговорили питання роботи оперативного штабу захисту аграрного бізнесу від рейдерів, шляхи попередження можливих рейдерських захоплень земель, механізм дій в разі виникнення таких ситуацій; вжиття превентивних заходів захисту майна та корпоративних прав; основні аспекти діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації; можливість участі батьків у новій державній програмі «муніципальна няня» та скористатися податковою знижкою на навчання для молоді, яка одночасно навчається та працює тощо.15.05.2019 pichaneotgmobtochka1

         По завершенні заходу усім бажаючим надали вичерпні юридичні консультації, а також розповсюдили тематичні буклети, розроблені Міністерством юстиції України, системою безоплатної правової допомоги в Україні, Головним територіальним управлінням юстиції у Полтавській області.

Захід відбувся у рамках роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги, з метою реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та роз’яснення питань впровадження ініціатив та проектів, які започатковує Уряд та Міністерство юстиції.

Нагадуємо, що за безоплатною правовою допомогою у м.Кременчуці можна звернутися за адресою: м. Кременчук, вул.Небесної Сотні, 54. тел: (05366) 3-00-38.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103.