назад

Мешканців територіальних громад Славутського району консультували з повсякденних правових питань

Шепет2     У Крупці та Старому Кривині громадян консультували з питань прийняття спадщини, призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника, порядку передачі відомчих житлових будинків на баланс сільської ради, а також щодо порядку об’єднання територіальних громад.

     У середу, 29 листопада, директор Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної  правової допомоги Володимир Бузиль, спільно з начальником Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктором Худняком та начальницею Славутського бюро правової допомоги Любов’ю Китюшко-Шатковською провели виїзне консультування громадян у Крупецькій та Старокривинській сільських радах Славутського району.

Шепет3

Шепет4

     В цей день до мобільного консультаційного пункту звернулося десятеро громадян, які отримали консультації з питань прийняття спадщини, призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника, порядку передачі відомчих житлових будинків на баланс сільської ради та інших.

     Крім цього, до консультаційного пункту звернулась група мешканців села Старий Кривин. Селяни потребували роз’яснень законодавства щодо об’єднання територіальних громад. Жителів громади цікавили питання організації та проведення громадських слухань, а також процедури об’єднання. На всі запитання гомадяни отримали компетентні консультації.

Шепет1

     По завершенню прийомів громадян Володимир Бузиль та Віктор Худняк зустрілися з сільськими головами Крупця і Старого Кривина Валерієм Михайлюком та Василем Малинюком. Керівники установ юстиції проконсультували сільських очільників щодо вирішення актуальних проблем територіальних громад: процедури передання відомчого житлового фонду на баланс сільської ради та процедури об’єднання територіальних громад.

     Принагідно керівників органів місцевого самоврядування ознайомили з проектом Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та надали їм буклети з актуальних питань суспільних правовідносин.

*   *   *

Шепетівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Шепетівка, вул. Героїв Небесної Сотні, 44, тел. (03840) 4-00-15)

Білогірське бюро правової допомоги — смт Білогір’я, вул. Шевченка, 44, тел. (03841)2-04-68.

Ізяславське бюро правової допомоги — м. Ізяслав, вул. Жовтнева, 16а тел. (03852)2-61-70.

Нетішинське бюро правової допомоги — м. Нетішин, пр. Незалежності, 12 тел. (03842)9-04-05.

Полонське бюро правової допомоги — м. Полонне, вул. Л.Українки, 101 тел. (03843)2-03-52.

Славутське бюро правової допомоги — м. Славута, вул. Миру, 15 тел. (03842)7-06-14.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.