назад

Мешканцям Кривого Рогу розповіли про роботу центрів безоплатної правової допомоги

2017053011522530 травня 2017 року у виконкомі Криворізької міської ради за участі фахівців Центру адміністративних послуг «Віза» відбулась презентація роботи місцевих центрів з надання безоплатної правової допомоги.

Заступник мера міста Кривого Рогу Надія Подоплєлова, яка виступила модератором заходу, наголосила на тому, що муніципальний центр всіляко підтримує своїх партнерів з системи БПД, які проводять прийом городян у «Візі».

«Місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги співпрацюють з нами вже півтора роки. Дуже важливо, що громадські організації та жителі міста можуть отримати відповіді на всі актуальні запитання і отримати кваліфіковану консультацію юриста на місці, в комплексі з іншими послугами, не витрачаючи окремого часу на поїздку в центр правової допомоги», – зазначила вона.

Представники Першого та Другого криворізьких центрів з надання БВПД у свою чергу розповіли присутнім на заході представникам громадських організацій, активістам і зацікавленим городянам про роботу системи БПД, а також про ті послуги, які громадяни можуть отримати у місцевих центрах та бюро правової допомоги.

«Первинну правову допомогу – а це консультації з усіх правових питань, складання запитів, скарг, заяв та інших документів непроцесуального характеру – може отримати будь-яка людина, що звернулася до нас, – розповіла головний спеціаліст Другого криворізького місцевого центру Любов Орещук. Вторинна правова допомога – надання адвоката за рахунок держави – доступна громадянам, які підпадають під дію ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу». Це малозабезпечені громадяни, чий щомісячний дохід не перевищує двох прожиткових мінімумів, інваліди, діти-сироти та діти, що знаходяться під опікою, ветерани війни та учасники бойових дій (в тому числі і учасники АТО), переселенці, особи, які мають особливі заслуги перед державою та інші категорії, перераховані в 14 статті цього закону».

Фахівці системи БПД проінформували, що тільки з початку цього року за правовою допомогою в міські центри звернулося понад 4,5 тис. криворіжців. Близько тисячі з них отримали адвоката за рахунок держави. Важливо, що окрім двох стаціонарних міських центрів правники ведуть прийом городян в мобільних і дистанційних консультаційних пунктах у віддалених районах і селищах міста.

Практичним підтвердженням всього, про що розповіли учасники презентації, стало проведення насамкінець заходу юридичних консультацій від фахівців центрів правової допомоги, якими скористались усі бажаючі.

Нагадаємо, що в Кривому Розі створені й ведуть постійний прийом громадян два місцевих центри: по вул. Качалова, 2 і пр. Героїв-підпільників, 1А. Щовівторка і щоп’ятниці їх фахівці консультують городян в муніципальному центрі адміністративних послуг «Віза».

Цілодобова всеукраїнська гаряча лінії системи безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/05/14{/gallery}