назад

Мешканцям села Яреськи Шишацького району розповіли як захистити свої земельні права

24102017Yaresku

24 жовтня 2017 року заступник начальника відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Дмитро Мурашко, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги Олег Бубир та начальник Шишацького бюро правової допомоги Вікторія Легейда здійснили виїзд до села Яреськи Шишацького району.

Захід відбувся в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та відповідно до графіку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги

Зустріч фахівців управління юстиції та системи безоплатної правової допомоги відбулася з головою сільської ради Валентиною Паліводою, місцевими жителями та представниками аграрного бізнесу з питань захисту прав землекористувачів в приміщенні Яреськівської сільської ради Шишацького району.

Під час заходу присутніх поінформовано про забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, діяльність оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів у Полтавській області,  шляхи попередження можливих рейдерських захоплень у районі та механізму дій в разі виникнення такої ситуації, факти подвійної реєстрації права оренди земельних ділянок, діяльність комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, особливості укладення договорів оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту “Я МАЮ ПРАВО!”

По завершенню зустрічі представники мобільної групи продовжили свою роботу у форматі мобільної точки доступу до безоплатної правової допомоги.

Також працівники системи безоплатної правової допомоги та управління юстиції провели вуличне інформування громадян з правових питань та розповсюдили інформаційні матеріали на правову тематику.

Нагадуємо, що мобільні точки доступу до БПД розпочали свою роботу із серпня 2017 року, у рамках їх роботи фахівці системи БВПД та органів юстиції обласні  вже встигли відвідати всі районні центри області. Під час візитів юристи зустрічаються із представниками місцевої влади, аграріями районів, проводять вуличні інформування, надають безоплатні правові консультації громадянам. Робота мобільних точок продовжена до 15 листопада 2017 року. З інформацією щодо графіку їх роботи можна ознайомитися тут.

Нагадуємо, що скористатися своїм конституційним правом на правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Шишацького бюро правової допомоги, яке працює за адресою: с-ще. Шишаки, вул. Партизанська,2, тел. (05352) 9-24-13.

Додатково повідомляємо, що цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.