назад

Мешканцям смт Доброслав розповідали про проект «Я МАЮ ПРАВО!» та систему безоплатної правової допомоги

dobroslav 205 лютого 2018 року в рамках реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!» начальник Доброславського бюро правової допомоги Олена Осадча спільно з представниками Головного територіального управління юстиції в Одеській області провели виїзне консультування у смт Доброслав та правопросвітницький захід у приміщенні Лиманської районної державної адміністрації.

Мешканцям отримали правові консультації та роз’яснення щодо порядку оформлення земельної ділянки під будинком; порядку перерахунку пенсії; отримання субсидії; відповідальності за несплату аліментів; поновлення строку для прийняття спадщини та ін.

В рамках роботи пункту, розташованого у наметі ГТУЮ, перехожим надавали методичну інформацію щодо діяльності Доброславського бюро правової допомоги та інформаційні матеріали, розроблені в рамках проекту.

dobroslav 4

dobroslav 1

Також у рамках роботи над Всеукраїнським правопросвітницьким проектом «Я МАЮ ПРАВО!»начальник управління реєстрації нормативно-правових актів, правової  роботи та правової освіти ГТУЮ в Одеській області Надія Швець разом з начальником Доброславського бюро правової допомоги Оленою Осадчою провели правопросвітницький захід у приміщенні Лиманської районної державної адміністрації.


dobroslav 3


На даний захід були запрошені директори та вчителі шкіл Лиманського району, працівники управління соціального захисту населення, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інші мешканці району.

 

Надія Швець повідомила слухачам про три основні напрями роботи ГТУЮ в рамках даного проекту у 2018 році, а саме:

  • захист прав дітей і жінок шляхом протидії домашньому насильству та посилення відповідальності злісних неплатників аліментів;
  • захист аграріїв від рейдерського захоплення землі чи зібраного збіжжя шляхом продовження дії оперативних штабів та мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги з метою консультування громадян щодо можливих рейдерських атак;
  • право на освіту без корупції шляхом проведення лекцій у школах та ВНЗ щодо відповідальності за давання та одержання неправомірної вигоди.

Олена Осадча своїм виступом закривала захід та проінформувала присутніх про правову основу діяльності системи безоплатної правової допомоги, завдання та повноваження Доброславського бюро правової допомоги, категорії осіб, які можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу за рахунок державного бюджету України.

З метою отримання інших правових консультацій та роз’яснень звертайтесь до Доброславського бюро правової допомоги, яке розташоване за адресою: смт. Доброслав, вул. Центральна, 75, або за тел.: (04855) 9-16-16.