назад

Мешканцям Старокостянтинівського району надавали правові консультації

NR6y3sJzyeg     Найчастіше громадяни, які звертаються до мобільних пунктів консультування від місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, потребують консультацій із сімейного, спадкового та земельного права, зокрема у Веснянці та Вербородинцях, що на Старокостянтинівщині, запитували про особливості розподілу спільного майна подружжя, примусове виселення, розірвання шлюбу, відчуження земельної частки (паю).

     У середу, 12 жовтня, задля розширення доступу до безоплатної правової допомоги для соціально незахищених верств населення Старокостянтинівського району в приміщеннях Веснянської та Вербородинської сільських рад відбувся виїзний прийом громадян. Консультували мешканців громад в.о. директора місцевого центру Олександр Петлюк та заступник начальника відділу правової інформації та консультацій Ірина Вовнянко.

     Насамперед громадянам розповіли про роботу Старокостянтинівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги: який порядок звернення до центру, які категорії громадян мають право на безоплатну вторинну правову допомогу тощо.

     Людей, які звернулися до фахівців, найчастіше цікавили питання розподілу спільного майна подружжя, примусового виселення, розірвання шлюбу, можливості відчуження земельної частки (паю).

     Крім того, Олександр Петлюк провів робочу зустріч з директором Веснянської ЗОШ I-III ступенів та директором місцевого клубу, під час якої йшлося про право малозабезпечених сімей та дітей, позбавлених батьківського піклування (дітей-сиріт, безпритульних дітей), на безоплатну вторинну правову допомогу. Обговорили також проблемні питання, які виникають у зазначених категорій осіб, та способи їх вирішення.

     Під час зустрічі з керівником ТОВ “Кононівський елеватор”, яка відбулася того ж дня, в.о. директора місцевого центру довів до відома інформацію про роботу місцевого центру та домовився про подальшу співпрацю.

{gallery}img/novyny/2016/10_Zhovten/13_01{/gallery}