назад
10.02.16

Міністерство юстиції відкриє більше 400 бюро правової допомоги та ліквідує міські управління юстиції радянського зразка по всій Україні

 DSC0697Мін’юст цьогоріч розширює мережу центрів правової допомоги та відкриє по всій Україні понад 400 бюро правової допомоги, які прийдуть на заміну районним та міським управлінням юстиції. Про це з-поміж іншого сьогодні йшлося під час спільної колегії Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ за участі Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

«Зміна як правоохоронної системи, так і системи юстиції потребує реальної підтримки всього Уряду України і всіх наших західних партнерів. Це в першу чергу зміна відношення до громадян країни, забезпечення їхньої безпеки, громадського порядку, спокою і миру в країні», – наголосив під час заходу Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

 DSC0687

За його словами, у нинішньому 2016 році необхідно продовжувати реформи, започатковані Міністерством юстиції: «Міністерство юстиції розкрило всі реєстри, створило механізм безоплатної правової допомоги для мільйонів українських громадян. Сьогодні Міністерство юстиції презентує реформу, яку можна назвати «від міністерства бюрократії до міністерства справедливості».

 DSC0802

«Ми прийняли рішення ліквідувати майже 600 районних управлінь юстиції радянського зразка, які існували в Україні протягом 20 років. Вони не надавали жодних сервісів і допомоги українцям, були забюрократизовані та закриті, не мали жодної мотивації надавати якісні послуги тим людям, які фактично найняли цих чиновників на роботу», – повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

«Ми створюємо більше 400 бюро правової допомоги. Ми розширяємо систему безоплатної правової допомоги, яка виправдала своє призначення – це місця, де людина може отримати консультацію, послугу адвоката і реалізувати право на справедливість і на захист. Ми плануємо закінчити цей процес до кінця року», – наголосив він.

 DSC0754

Павло Петренко повідомив, що у новостворених бюро українці зможуть скористатися усіма електронними сервісами Мін’юсту. Більше того, до кінця цього року система електронних сервісів буде розширена і вбере в себе всі сервіси, які надає українцям Мін’юст.

 DSC0842

Очільник відомства також повідомив присутніх про плани цього року почати одну з найбільш складних реформ – реформу пенітенціарної системи та поінформував присутніх про основні досягнення Міністерства юстиції у минулому році. Окремо він виділив відкриття реєстрів, запровадження онлайн сервісів для бізнесу та громадян, запуск системи безоплатної правової допомоги, децентралізацію та демонополізацію реєстраційних функцій міністерства та реформу системи реєстрації.

Детальніше  про основні досягнення  та  ініціативи за посиланням: http://www.slideshare.net/minjust/ss-58095434

«Я переконаний, що Міністерство юстиції стане міністерством справедливості для кожного українця», – резюмував Павло Петренко.

Ca3K1qSWcAArzxZ.jpg large

Серед високоповажних гостей, які взяли участь у спільному засідання колегії – Надзвичайний та Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, який відзначив плідну співпрацю із Міністерством юстиції в рамках підтримки системи безоплатної правової допомоги.

12728878 908884772564594 2365786970552408019 n

Відзначив успіхи системи безоплатної правової допомоги і Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук. Нагадаємо, що у рамках проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» канадський Уряд виділив понад 9 мільйонів канадських доларів задля підтримки впровадження системи безоплатної правової допомоги та підвищення рівня обізнаності населення щодо прав на отримання такої допомоги. Проект впроваджується впродовж 2014-2018 рр.

 DSC0702

 DSC0863

У спільній колегії Міністерства юстиції та Міністерства внутрішніх справ взяли директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, перший заступник директора Мирослав Лаврінок, начальник управління інформаційних технологій та аналізу даних Сергій Троценко.

ДОВІДКОВО

Протягом першого півріччя 2016 року відповідно до Плану заходів з реформування територіальних органів Міністерства юстиції України та розвитку системи надання безоплатної правової допомоги, відбувається реформа територіальних органів юстиції, яка є наступним логічним етапом децентралізації послуг Міністерства юстиції України та надання можливості отримання таких послуг у режимі он-лайн з одночасним розширенням доступу до безоплатної правової допомоги та підвищенням її якості.

Згідно з планом, в кожному районі і місті України будуть утворені Бюро правової допомоги як відокремлені підрозділи місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що діють в Україні з 1 липня 2015 року. Ресурсне забезпечення здійснюватиметься за рахунок майна і коштів районних та міських управлінь юстиції, які будуть ліквідовані найближчим часом.

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter