назад
24.09.15

Міністерство юстиції вимагає від НААУ негайного спростування неправдивої інформації про систему БПД

minyst14 вересня 2015 року Українському кризовому медіа-центрі відбувся прес-брифінг представників Національної асоціації адвокатів України «Громадський контроль за бюджетними коштами на безоплатну правову допомогу: куди насправді йдуть кошти?». Під час згаданого брифінгу заступником Голови Національної асоціації адвокатів України, Ради адвокатів України Валентином Гвоздієм та головою Комітету Національної асоціації адвокатів України із захисту прав людини Ганною Колесник було озвучено десятки тез, які радше кваліфікуються як суб’єктивні судження спікерів, маніпулювання фактами та статистичними даними. Переважна більшість озвучених тез – не відповідають дійсності.

Озвучена під час згаданого прес-брифінгу інформація спотворює об’єктивні факти про функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, діяльність центрів та адвокатів як суб’єктів надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також громадян як суб’єктів права на отримання такої допомоги.

 

У зв’язку з цим листом №5/25-38-15 від 23.09.2015 на виконання підпункту 2.2.1 Меморандуму про співпрацю між Національною асоціацією адвокатів України та Міністерством юстиції України у сфері надання безоплатної правової допомоги, згідно з яким Сторони організовують оперативне розміщення інформації, зміст якої може становити спільний інтерес, на веб-сайтах unba.org.ua, minjust.gov.ua та legalaid.gov.uа, інших доступних інформаційних ресурсах, з метою спростування неправдивої інформації, озвученої 14 вересня 2015 року під час згаданого брифінгу представниками Національної асоціації адвокатів України, Міністерство юстиції звернулося до НААУ з вимогою забезпечити якнайшвидше розміщення на офіційному веб-сайті Національної асоціації адвокатів України спростування такої інформації.

Переглянути лист Міністерства юстиції №5/255-38-15 від 23.09.2015

Координаційний центр з надання правової допомоги пропонує ознайомитися із реальним станом справ у відповідності до озвучених в рамках згаданого прес-брифінгу недостовірних тез.

Переглянути спростування інформації, озвученої представниками НААУ 14 вересня 2015 року

 

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter