назад

Міністр юстиції та директор Координаційного центру відвідали центри з надання БВПД Херсонщини

P626216926 червня 2015 року до Херсонщини завітав Міністр юстиції Павло ПЕТРЕНКО та директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій ВИШНЕВСЬКИЙ.

Меті візиту – визначення стану діяльності галузі в регіоні, проведення ряду робочих зустрічей та прес-конференцій.

Зранку Міністр завітав до Херсонського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який розпочне повноцінну роботу 1 липня цього року, де перевів готовність установи до прийому людей. Після цього відвідав органи юстиції, які функціонують в місті.

О 12.00 за його головуванням у Херсонській облдержадміністрації відбулась робоча конференція, присвячена актуальним проблемам діяльності органів юстиції та перспективам реформування галузі. Серед присутніх були начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Роман ГАСАНОВ, голова Ради адвокатів Херсонської області Інна МОКІНА, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина ЄЛИСЄЄВА. Учасниками конференції були також адвокати, працівники органів юстиції, представники бізнесу, громадськості, засобів масової інформації.

У вступній промові Міністр відзначив роль системи безоплатної правової допомоги як складової реформування держави. Було озвучено запуск по всій країні 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги як кардинально новий соціальний проект. Зокрема, на Херсонщині буде відкрито чотири місцевих центри – Херсонський, Голопристанський, Бериславський та Каховський. Про розташування та особливості  роботи центрів можна дізнатися у розділі “Місцеві центри“.

Більш детально про перспективи розвитку безоплатної правової допомоги доповів Андрій ВИШНЕВСЬКИЙ. Він відзначив такі моменти, як недопустимість формального підходу при наданні допомоги клієнтам, необхідність налагодження співпраці з громадськістю, стимулювання органів місцевого самоврядування розширювати первинну правову допомогу, сприяти досудовому врегулюванню спорів у цивільних та адміністративних справах.

Основна частина заходу була присвячена живому обговоренню актуальних проблем, в ході якого учасники мали можливість задати Міністру питання, пов’язані з роботою системи БВПД, децентралізацією, реформуванню органів реєстрації, нотаріату тощо.

Після обіду Павло ПЕТРЕНКО та Андрій ВИШНЕВСЬКИЙ продовжили роботу на Херсонщині. Вони провели зустріч зі студентами Херсонського державного університету, відвідали Регіональний центр з надання БВПД у Херсонській області та Голопристанський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

{gallery}images/20150626{/gallery}