назад
26.06.15

Міністр юстиції України Павло Петренко відвідав Херсонський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги напередодні його відкриття

 P626217626 червня 2015 року у ході робочого відрядження до Херсонської області Міністр юстиції Павло Петренко анонсував відкриття місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у регіоні, та відвідав Херсонський і Голопристанський місцеві центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Павло Петренко відвідав зазначені місцеві центри, перевірив укомплектування установ та поспілкувався із їх працівниками.

Нагадаємо, 100 місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відкривають двері для своїх клієнтів уже 1 липня 2015 року.

 IMGP1147

Херсонський місцевий центр з надання БВПД

  Херсонський місцевий центр з надання БВПД розташований у м. Херсон, за адресою: вул. Р.Люксембург, 7. Центр обслуговуватиме громадян м. Херсон, а також Білозерського та Цюрупинського районів Херсонської області.

IMG 4151

Херсонський місцевий центр з надання БВПД

Крім того, на Херсонщині відкрито ще 3 місцевих центриБериславський, Каховський та Голопристанський. Зокрема, щодо останнього, у ході свого робочого відрядження його також відвідав Міністр юстиції Павло Петренко.

Голопристанський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться у м. Гола Пристань Херсонської області за адресою: пров. Курортний, 6. Центр обслуговуватиме громадян Голопристанського, Каланчацького та Скадовського районів Херсонщини.

IMGP1176

Голопристанський місцевий центр з надання БВПД

IMGP1196

Голопристанський місцевий центр з надання БВПД

P62621751

Сьогодні ж під головуванням Міністра юстиції у Херсонській обласній державній адміністрації відбулося засідання круглого столу, присвячене актуальним питанням діяльності та реформи органів юстиції у регіоні. Серед учасників  – директор Координаційного центру з надання правової допомоги Андрій Вишневський, начальник Головного територіального управління юстиції у Херсонській області Роман Гасанов, голова Ради адвокатів Херсонської області Інна Мокіна, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області Марина Єлисєєва, адвокати, працівники органів юстиції, представники бізнесу та громадськості.

P6262199

Павло Петренко відзначив роль системи безоплатної правової допомоги як складової реформування державних інститутів, важливого соціального проекту держави, що спрямований на забезпечення основоположного права громадян на захист. «З 1 липня ми відкриваємо 4-ри центри в Херсонській області, де адвокати працюватимуть як незалежні суб’єкти і безкоштовно надаватимуть допомогу громадянам в цивільних та адміністративних судових спорах». – зазначив очільник Мін’юсту. Нагадаємо, звернутися до центрів зможуть соціально незахищені категорії громадян (ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»), які потребують допомоги адвоката і не можуть собі її дозволити. Це, передусім, пенсіонери, інваліди, люди, які мають дохід менше прожиткового мінімуму, учасники бойових дій (у тому числі учасники АТО, та члени сімей загиблих).  «Міністерство юстиції має стати адвокатом українських громадян» – Павло Петренко.

P6262234
 
Детально про відкриття 100 місцевих центрів по всій Україні розповів директор Координаційного центру Андрій Вишневський. У своїй роботі центри, наголосив Андрій Вишневський, керуватимуться недопустимістю формального підходу при наданні допомоги клієнтам, орієнтацією на вирішення по суті проблем кожного клієнта, який звернеться до такого центру, налагодження співпраці з громадськими організаціями, стимулювання органів місцевого самоврядування до розширення мережі надавачів послуг первинної правової допомоги, сприяння досудовому врегулюванню спорів у цивільних та адміністративних справах.

P6262185

Андрій Вишневський повідомив про останні завершення облаштування центрів, укомплектування штату. «Кожен центр уже має директора і тих людей, які безпосередньо  здійснюватимуть прийом громадян. Не зважаючи на певні технічні доопрацювання, які займуть ще кілька днів, о 9 годині ранку 1 липня всі центри розпочнуть роботу з людьми» – наголосив Андрій Вишневський.

P6260055

IMG 4066

Також у рамках робочої поїздки на Херсонщину відбулася зустріч зі студентами Херсонського державного університету.

IMG 4117

IMG 4119

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter