назад

13987249 509123229278638 829798649 o

09 серпня 2016 року на засіданні 8-ої сесії Бучацької районної ради, виступив начальник відділу “Бучацьке бюро правової допомоги” Чортківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Григоришин перед депутатами обласної та районної рад, сільськими головами, керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, підприємств, установ, організацій, правоохоронних органів району, політичних партій, громадських організацій та засобів масової інформації.

Сесія відбулася під керівництвом голови районної ради Віталія Фреяка за участі народного депутата України Миколи Люшняка, голови районної державної адміністрації Віталія Бебиха.

У своєму виступі Андрій Григоришин повідомив, що з 1 вересня 2016 року у м. Бучач розпочне свою роботу відділ “Бучацьке  бюро правової допомоги” Чортківського місцевого центру, де усі жителі міста та сіл району зможуть отримати необхідні юридичні консультації, роз’яснення з правових питань, а соціально незахищені верстви населення, визначені в Законі – безоплатну вторинну правову допомогу. Також громадяни, які звертатимуться в бюро будуть забезпечені доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України, де зможуть отримати необхідні дані у вигляді витягів, довідок чи виписок. 

З метою широкого інформування населення щодо їх права на безоплатну правову допомогу, працівники бюро правової допомоги проводитимуть  правопросвітницькі та інформаційні заходи для різних категорій громадян, зокрема малозабезпечених, інвалідів, учасників АТО, одиноких людей похилого віку, дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Андрій Григоришин також наголосив, що право на безоплатну правову допомогу мають внутрішньо переміщені особи, які тимчасово проживають на території  району. Також голів сільських рад ознайомлено з можливістю організації виїзних прийомів працівниками бюро в приміщенні сільських рад.

Крім того, присутніх ознайомлено із запровадженням пілотного проекту в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги. 

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги  0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).