назад
18.05.18

Місцеві центри та бюро правової допомоги Сумщини масштабно відзначили День вишиванки

SuR 180518 15Фахівці системи безоплатної правової допомоги Сумщини активно долучилися до відзначення 17 травня Всесвітнього дня вишиванки. І підійшли до цієї справи креативно, різносторонньо та змогли не лише продемонструвати свою єдність з усіма українцями в прояві поваги до традицій, а й при цьому провести цікаві правопросвітницькі заходи.

 

SuR 180518 11Так, у Конотопському районі – Ромнах, Бурині, Недригайлові, Липовій Долині із старшокласниками шкіл було проведено інтерактивні правопросвітницькі заходи “Вишиване право”. Учасники заходів переглядали та обговорювали правопросвітницькі ролики, відпрацьовували алгоритми поведінки із захисту своїх прав в різних життєвих ситуаціях, брали участь у флешмобах “Вишиванкове право”, обговорювали історичні аспекти святкування Дня вишиванки, будували «живий» ланцюжок зі слів «ПРАВО», «БПД», «Я МАЮ ПРАВО».

SuR 180518 12На Охтирщині святкування Дня вишиванки розпочалося у міській центральній бібліотеці, де фахівці місцевого центру та учні 7-го класу загальноосвітньої школи № 1 ознайомилися з орнаментами, які використовують у вишиванках, почули багато нового як про старовинні, так і сучасні вишиванки, а школярі дізналися від правників інформацію про систему безоплатної правової допомоги. Цього ж дня і юристи Великописарівського та Лебединського бюро правової допомоги долучилися до флешмобу, що проводився працівниками Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості. Також працював дистанційний пункт доступу до правової допомоги, під час якого надано консультування щодо повернення отриманої субсидії. Окрім цього, фахівці провели правопросвітництво з учнями Правдинської школи-інтернат. Тематика обговорення – захист культурної спадщини України.

SuR 180518 13«Вуличне інформування» громадян, зустріч першого клієнта у святковий день, флешмоб зі студентами Сумського державного педагогічного університету ім. А. С. Макаренка – саме цим ознаменувався святковий день для працівників Сумського місцевого центру та бюро правової допомоги.

SuR 180518 14Із численними правопросвітницькими заходами пройшов День вишиванки і в Шосткинському районі. Про традиції українського ткацтва, створення узорних тканин вручну на саморобних верстатах юристи Кролевецького бюро правової допомоги дізналися під час екскурсії до КП «Кролевецькі рушники». Колектив Ямпільського бюро правової допомоги та колектив Ямпільської РДА 17 травня спільно долучилися до флешмобу, прийшовши на роботу у вишиванках. Начальник Середино-Будського бюро завітала  до учнів 8 класу Середино-Будської ЗОШ № 1 та провела патріотичний урок «Держава на захисті прав дитини». Колектив Глухівського бюро правової допомоги взяв участь у місцевих урочистостях до Всеукраїнського дня вишиванки.

І, звичайно, усі працівники системи безоплатної правової допомоги Сумщини приєдналися до флешмобу #ДеньВишиванки #БПД.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до
місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

Конотопський місцевий центр –
41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43, тел. (05447) 6-23-47

Охтирський місцевий центр –
42700, м. Охтирка, вул. Перемоги, 13. тел. (05446) 4-22-23

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1.
тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.