назад

Місцеві центри та бюро правової допомоги Житомирської області активно проводять правопросвітницькі заходи для дітей

 

15.06.2017 - ditu 3Зігріваючи теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднуючи зусилля заради їхнього майбутнього – ми виховуємо достойних українців, які неодмінно стануть гордістю держави. Діти – наше майбутнє, а отже – майбутнє України. І саме від нас, дорослих, залежить, яким буде становлення маленької людини та як складеться її доля. Тож, не зважаючи на літні канікули, фахівці місцевих центрів та бюро правової допомоги Житомирської області продовжують проводити правопросвітницькі заходи для дітей: інформують про права дітей; діяльність місцевих центрів та бюро правової допомоги; можливість звернутися за правовою допомогою у разі порушення прав чи насильства в сім`ї.

Інтегратор Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Колесник долучилася до проведення «гарячої лінії» на тему: «Візьми дитину у родину», яка була організована Новоград-Волинським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. На «гарячу лінію» до Новоград-Волинського місцевого центру зверталися з питань захисту прав дитини та можливості створення прийомної сім’ї. Всім, хто зателефонував надали кваліфіковану консультацію.

15.06.2017 - ditu 2

Під час проведення свята до Міжнародного дня захисту дітей, фахівці Новоград-Волинського місцевого центру провели вуличне інформування та сповістили дітей та їх батьків про права дітей, як діяти у випадку насильства в сім`ї та куди звертатися за допомогою: Новоград-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Новоград-Волинський, вул. Івана Франка, 31-а, тел.: (04141) 2-15-82.

15.06.2017 - ditu 6

Під час Обласного фестивалю дитячої творчості «Лелеченьки», який проходив в смт. Ємільчине начальник Ємільчинського бюро правової допомоги Алла Садурська проінформувала гостей та учасників фестивалю про те, що держава гарантує всім дітям рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їхніх прав, на підставах та в порядку, встановлених законом, що регулює надання безоплатної правової допомоги.

Також вона зазначила, що відповідно до статті 59 Конституції України кожен має право на правову допомогу, а у випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно. Крім того стаття 3 Закону України «Про охорону дитинства» визначає: всі діти на території України, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного, етнічного або соціального походження, майнового стану, стану здоров’я та народження дітей і їх батьків (чи осіб, які їх замінюють) або будь-яких інших обставин, мають рівні права і свободи. Ємільчинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Ємільчине, вул. Соборна, 18, тел.:(04149) 4-34-79.

15.06.2017 - ditu 5

Фахівець Олевського бюро правової допомоги Максим Завірський взяв участь у святі для наймолодших жителів міста Олевськ, під час якого, проводячи різноманітні конкурси, спілкувався з маленькими громадянами України, розповідав про права дітей та порядок звернення за допомогою до Олевського бюро, яке знаходиться за адресою м. Олевськ, Володимирівська, 5, тел.:(04135) 2-40-37.

15.06.2017 - ditu 7

Під час проведення у м. Баранівка концертно-розважальної програми, присвяченої Дню захисту дітей, працівник Баранівського бюро правової допомоги Альона Виноградець провела серед присутніх дітей правову гру на тему: «Чи знаєш ти про права дитини?». Діти, відпочиваючи від рухливих ігор та конкурсів, змогли повторити та закріпити свої знання про права та обов’язки, дізнались про роботу Баранівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою смт. Баранівка, вул. Першотравенська, 17, тел.:(04144) 4-34-52.

15.06.2017 - ditu 1

У смт. Пулини на центральному дитячому майданчику проводили заходи з відзначення Міжнародного дня захисту дітей працівники Пулинського бюро правової допомоги. Фахівці бюро розповідали дітям про їхні права та обов`язки, про відповідальність, яку нестимуть їхні батьки за вчинення правопорушень та вони самі, досягнувши повноліття. Окремо зупинилися на тому, де закріпленні права людей, у тому числі дітей та як держава гарантує безпеку дітям.
Пулинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Пулини, вул. Незалежності, 12, тел.:(04131) 3-12-19.

15.06.2017 - ditu 8

Начальник Черняхівського бюро правової допомоги Дарина Павлова провела лекцію на тему: «Права дитини на основі Конвенції ООН про права дитини» у дитячому таборі «Ромашка» при Черняхівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Окрім прав дитини, які були продемонстровані у вигляді презентації, Дарина Павлова розповіла про функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, діяльність місцевих центрів та бюро правової допомоги. Діти активно задавали питання та цікавились роботою бюро правової допомоги.
Черняхівське бюро правової допомоги знаходиться за адрсеою: смт Черняхів, вул. Шевченка, 4, тел.:(04134) 4-82-38.

15.06.2017 - ditu 3