назад

Між Регіональним центром з надання БВПД та ГУ Національної поліції у Житомирські області підписано Меморандум про співпрацю

mem104 жовтня між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирські області та Управлінням Національної поліції підписано Меморандум про співпрацю.

Документ підписали директор Регіонального центру з надання БВПД у Житомирські області Олександр Гербеда та начальник ГУ Національної поліції в Житомирській області В`ячеслав Печененко.

Зазначений меморандум має на меті консолідацію зусиль Сторін, спрямованих на співпрацю в частині попередження, виявлення та недопущення випадків катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують людську гідність, видів поводження, порушень права на захист, права на безоплатну вторинну правову допомогу та гарантій адвокатської діяльності.

Серед головних напрямків співпраці – виявлення, запобігання та недопущення випадків затримання осіб без належного оформлення їх статусу та налагодження обміну відповідною інформацією між Сторонами. Крім того важливим аспектом взаємодією стане поширення інформації про право на безоплатну вторинну правову допомогу серед осіб, які відповідно до положень кримінального процесуального законодавства вважаються затриманими, є підозрюваними, обвинуваченими, а також до яких застосовано адміністративне затримання чи арешт або стосовно яких обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

mem3
mem4