назад
20.04.17

Міжнародна науково-практична конференція пройшла на базі Регіонального центру з надання БВПД у Полтавській області

DSC06363

Продовжується співпраця Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області та Полтавського інституту економіки і права Університету «Україна» щодо організації правопросвітницьких заходів, які проводяться як на обласному, так і на міжнародному рівні. До цієї роботи залучаються представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також науковці з інших країн, що дозволяє обговорювати та впроваджувати кращий позитивний досвід роботи у різних напрямах.

Так, 19 квітня 2017 року у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області відбулося пленарне засідання Міжнародної науково-практичної конференції на тему «Інноваційний потенціал та правове забезпечення соціально-економічного розвитку України: виклик глобального світу». Організатором заходу став Полтавський інститут економіки і права Університету «Україна». Співорганізаторами конференції стали Регіональний центр з надання БВПД у Полтавській області та вищі навчальні заклади України, Білорусі, Польщі та інших країн.

Вузловими напрямами конференції стали: «Теорія, методи та технології соціальної роботи з окремими групами клієнтів», «Становлення та розвиток правового статусу суб’єктів приватного права», «Тенденції та пріоритети забезпечення ефективного розвитку суб’єктів господарювання в умовах ринкових відносин» та інші.DSC06366

Учасників заходу привітав перший заступник директора РЦ, доктор наук з державного управління, професор Микола Лахижа, який розповів про систему безоплатної правової допомоги, наукові проекти, що реалізуються РЦ та напрями його співпраці з навчальними закладами.DSC06368

«Система безоплатної вторинної правової допомоги в Україні є однією із найефективніших соціальних програм Уряду, її  напрацювання позитивно оцінені міжнародними експертами у ході неодноразових візитів до України, в тому числі у червні минулого року і до Полтавщини, а кількість звернень громадян щодо отримання правової допомоги, виданих доручень адвокатам та позитивні справи адвокатів та фахівців системи БВПД переконливо свідчать про її дієвість, ефективність та довіру громадян до цієї державної інституції», – зазначив Микола Лахижа у своєму виступі.

Учасники конференції обговорили питання відповідно до напрямків діяльності, поділилися власними здобутками та перспективами у діяльності. Так, учасники заходу обговорили основні теоретичні, методологічні та технологічні аспекти соціальної роботи з окремими групами клієнтів;  питання  становлення та розвитку правового статусу суб’єктів приватного права; ефективний розвиток суб’єктів господарювання в умовах ринкових відносин.  Виступаючі також ознайомили учасників з доповідями, що стосуються  актуальних проблем фізичної культури, спорту і здоров’я людини та перекладознавства. Учасники мали змогу ознайомитися із думками науковців з вищезазначених питань, прикладах як національного, так і зарубіжного досвіду.  

«Участь у подібних заходах є позитивним досвідом для будь-якого студента, дозволяє дізнатися про перспективи розвитку питань, які розглядаються на конференції, почути думки науковців, самим залучитися до обговорення та підготувати наукову публікацію, що стане початковим етапом для подальшої наукової роботи», – зазначили студенти навчального закладу, які взяли участь у конференції.DSC06367

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.