назад

Misiia OSCEАктивна, цілеспрямована та результативна діяльність, яку вже другий рік поспіль здійснює Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги привертає увагу не тільки місцевих та регіональних партерів, а  й представників міжнародної спільноти. Робота центру цікавить ряд міжнародних організацій, які періодично стають бажаними гостями Бердянського МЦ.

       Ще в 2015 році діяльність центру зацікавила Спецільну моніторингову місію ОБСЄ в Україні, яка на чолі з її керівником Сюзан Стемпер, задля налагодження тісної взаємодії, відвідали та ознайомились з роботою установи системи БПД.

       І ось, 3 липня поточного року, міжнародні гості знову завітали до Бердянського месцевого центру. Головною метою візиту представників ОБСЄ стало обговорення проблемних питань внутрішньо переміщених  осіб, учасників та ветеранів АТО, моніторинг ситуації щодо дотримання прав та законних інтересів громадян, їх права на отримання правової допомоги, обмін досвідом.

       Фахівці центру Сергій Пишко та Євген Сухомлин детально розповіли представникам моніторингової місії ОБСЄ Дарлін Джексон та Ірині Іжченко про ключові напрямки роботи МЦ, відповіли на всі питання, що турбували і цікавили гостей, навівши при цьому конкретні приклади реальної допомоги, яку вже надав  Бердянський місцевий центр.

       Представники ОБСЄ висловили своє задоволення від зустрічі та знайомства, пообіцяли всіляку підтримку, надали корисні поради та цікаву інформацію, висловили бажання проведення спільних проектів в рамках рівного доступу громадян до правової допомоги.

Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД

  • адреса: Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)
  • телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, (095) 020-99-18, (096) 007-99-09,
  • ел.пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).