назад

Мобільна точка доступу до безоплатної правової допомоги працювала в Олександрії

гол

Вчора, 15 березня, заступник директора Регіонального центру Сергій Іллюк, фахівці Головного територіального управління юстиції та Департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА надали жителям села Олександрія Рівненського району безоплатну правову допомогу.

Так, у рамках реалізації національного правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» місцеві жителі громадяни отримали юридичні консультації та роз’яснення під час роботи мобільної точка доступу до безоплатної правової допомоги.

Жителів села Олександрія, які звернулися за безоплатною правовою допомогою, переважно цікавили питання земельного, спадкового, сімейного та трудового законодавства. Це і питання, безкоштовної приватизації землі, і спадкування майна за заповітом, і перебування на обліку у центрі зайнятості до досягнення особою пенсійного віку, і проблемні питань оформлення субсидії, і позбавлення батьківських прав, і оформлення аліментів та виїзду дитини за кордон.

1

Окрім того, мобільна точка доступу до безоплатної правової допомоги функціонувала і в Рівненському обласному центрі комплексної реабілітації інвалідів, де перебувають незахищені верстви населення.

2

Громадяни зверталися переважно з питаннями, що стосуються спадкування, опіки та піклування, набуття права власності на земельні ділянки, будинки, інше нерухоме майно, оподаткування пільгових умов, а також пільгового проїзду людей з інвалідністю у маршрутках.

Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).

Більше інформації про проект «Я МАЮ ПРАВО!» на сайті prаvo.minjust.gov.ua та за номером 0 800 213 103 – єдиного контакт-центру системи надання безоплатної правової допомоги.