назад
24.07.18

Мобільна точка доступу до правової допомоги у м. Ватутіне

20 липня 2018 року у приміщені Ватутінської міської ради головним спеціалістом відділу “Звенигородське бюро правової допомоги” Смілянського місцевого центру з надання БВПД Ольгою Винарською забезпечено роботу мобільної точки доступу з надання консультацій громадянам щодо прав і обов’язків, механізмів їх реалізації та захисту.

Серед актуальних питань з якими зверталися мешканці м.Ватутіне: отримання доплати до пенсії за рішенням суду дітьми війни та особами постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, встановлення опіки та піклування, а також питання житлового забезпечення.

Громадян поінформовано про види безоплатної правової допомоги, які можна отримати у місцевих центрах з надання БВПД та бюро правової допомоги, хто її може отримати, порядок призначення адвокатів для осіб, що належать до вразливих категорій населення тощо.

Роботу мобільної точки доступу забезпечено у рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України “Я маю право!” та графіку роботи, відповідно до якого будь-хто з громадян може звернутися у визначений час та отримати кваліфіковану безоплатну юридичну консультацію.