назад

Мобільна точка доступу громадян до системи безоплатної правової допомоги запрацювала у Великомихайлівському та Роздільнянському районах

velyka michaylivka 206 вересня 2017 року у приміщенні Великомихайлівської районної державної адміністрації пройшов спільний прийом громадян керівництвом Головного територіального управління юстиції та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області. На заході також була присутня керівник апарату Великомихайлівської районної державної адміністрації Уляна Марценюк.

На заході начальник управління Микола Станіщук розповів, що за ініціативи Міністра юстиції в регіонах створюються оперативні штаби, які реагуватимуть на спроби захоплення землі чи зібраного збіжжя. Окрім того, працюватимуть мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги з метою консультування громадян щодо можливих рейдерських атак.

Графік роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги у населених пунктах Одеської області включає 11 виїздів представників Головного територіального управління юстиції та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеської області в період з 16 серпня по 25 жовтня 2017 року.

Графік особистого виїзду керівництва Головного територіального управління юстиції в Одеській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області до населених пунктів, де планується проведення прийому громадян можна переглянути тут.

При виникненні випадків рейдерського захоплення земельних паїв, аграрії та власники паїв можуть звернутись до оперативного штабу за телефонами (048) 779-40-91 та (048) 779-40-61 (цілодобово), або зателефонувати на гарячу лінію Національної поліції України 102. Також можна звертатись на гарячу лінію Головного територіального управління юстиції в Одеській області за телефоном (048) 705-18-21 (09:00 – 18:00).  

На заході були присутні 18 чоловік, громадяни звернулись до начальника Управління з питаннями щодо дії договору в разі смерті орендодавця, відсутностіі кадастрового номера та шляхів його отримання тощо.

Микола Станіщук повідомив власників сільськогосподарських ділянок про можливість отримання SMS-повідомлення щодо переглядів у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно інформації про земельні ділянки. Також він відповів на питання аграріїв щодо оформлення типових договорів оренди сільськогосподарських земель, строки їх дії та порядку їх розірвання.

При Головному територіальному управлінні юстиції в Одеській області функціонує Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації. Таким чином, Мін’юст реально скасовує незаконні реєстраційні дії у максимально короткий термін, адже скарга розглядається за 30 днів.

Микола Станіщук наголосив, що з метою захисту своїх прав договори оренди земельних паїв, окрім їх реєстрації, можна ще й затверджувати нотаріально.

velyka michaylivka 1

velyka michaylivka 2

velyka michaylivka 3

velyka michaylivka 5