назад
07.02.19

Мобільна точка доступу у Кагарлицькому районі

    05.02.2019, на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Київській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області у Кагарлицькому районі Київської області проведено роботу мобільної точки доступу у Ржищівській міській раді.

    До мобільної точки доступу звернулося 13 осіб із наступних питань: соціального забезпечення, земельного права, сімейного права, житлового права та інших питань.
    Також під час заходу розповсюджено інформаційні матеріали, зокрема плакати, буклети та брошури щодо проекту “Я маю право” для розміщення у приміщеннях установ і для проведення інформування мешканців про безоплатну правову допомогу.
    Особливу увагу приділено питанням що стосуються земельного права, а саме: порядку переходу права власності на земельну ділянку при даруванні будинку, оформлення дублікату правоустановчого документу на земельну ділянку при втраті оригіналу, встановлення твердих меж земельної ділянки, порядку передачі у приватну власність земельної ділянки, порядку виділення земельної ділянки працівниками соціальної сфери, визнання спадщини на земельну ділянку відумерлою, порядку відмови від земельної ділянки та передачі її у комунальну власність, погодження меж земельної ділянки між сусідами.

    Усім присутнім було надано вичерпні консультації в рамках чинного законодавства.
    Під час прийому громадяни поінформовані про проект “Я маю право” та отримали роздаткові матеріали з питань вирішення земельних спорів, зокрема буклети за темами: прийняття спадщини, у складі якої є нерухоме майно у випадку відсутності у спадкоємців правовстановлюючих документів на майно, безоплатна передача земельної ділянки громадянам із земель державної і комунальної власності, встановлення факту належності особі правовстановлюючих документів.

    Роботу мобільної точки забезпечено: начальником Кагарлицького об’єднаного управління пенсійного фонду в Кагарлицькому районі Трохименком С.І., начальником Ржищівського міського відділу ДВС ГТУЮ у Київській області Журило О.В., начальником Ржищівського міського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Київській області Ярмоківською О.І. та начальником відділу Кагарлицького бюро правової допомоги Лісовим Ю.Д.