назад

Мобільна точка доступу у м. Ржищів

    13 лютого 2018 року, на виконання спільного наказу Головного територіального управління юстиції у Київській області та Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області у Кагарлицькому районі Київської області, проведено роботу мобільної точки доступу у Ржищівській міській раді за участю: начальника управління пенсійного фонду в Кагарлицькому районі Трохименко С.І., начальника Ржищівського міського відділу ДВС ГТУЮ у Київській області Журило О.В., начальника Ржищівського міського відділу ДРАЦС ГТУЮ у Київській області Ярмоківської О.І., завідувача Ржищівською міською державною нотаріальною конторою Отькало С.В. та заступника начальника відділу Кагарлицького бюро правової допомоги Лісового Ю.Д.

    До мобільної точки доступу звернулось 9 осіб по 13 питаннях, а саме: з питань соціального забезпечення (4), з питань спадкового права (1), з питань земельного права (2), з питань виконання судових рішень (4), з інших питань (2), яким надано відповідні консультації щодо чинного законодавства.

Найпоширеніші питання:

  • порядок отримання субсидій;
  • порядок перерахунку пенсій;
  • порядок стягнення аліментів.

    Присутні під час прийому громадяни були поінформовані про проект «Я МАЮ ПРАВО» та отримали інформаційні роз’яснення з питань порядку безоплатної передачі земельних ділянок, як зареєструвати право власності на земельну ділянку, порядок укладення та розірвання договорів оренди земельної ділянки. Всі бажаючі мали можливість отримати роздаткові матеріали, зокрема буклети «Я МАЮ ПРАВО».