назад

Мобільні консультаційні пункти продовжують працювати

92-113 лютого 2018 року начальник відділу Заставнівське бюро правової допомоги Василь Данищук організував виїзне консультування у раніше створених дистанційних пунктах на базі Боянчуцької сільської ради та Юрковецької сільської ради старостинського округу №4 (що в селі Погорилівка Заставнівського району).

Як діяти, якщо психічно хвора людина мешкає неподалік і може завдати шкоди дітям, і ,навіть, дорослим? Про це розпитувала під час роботи мобільного консультаційного пункту
жителька Заставнівського району. Вона цікавилась, який порядок звернення до суду із заявою про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку. Фахівець системи безоплатної правової допомоги пояснив: «Згідно Закону України «Про психіатричну допомогу» у таких випадках можливо призначити психіатричну експертизу. Проте спочатку необхідно звернутись до сільської ради зі скаргами або заявами щодо неадекватних дій тієї чи іншої особи. Сільська рада в свою чергу має звернутись до правоохоронних органів з метою взяття особи на облік». Василь Данищук зауважив, що лікар – психіатр також може направити до суду заяву про проведення психіатричного огляду особи у примусовому порядку, про надання особі амбулаторної психіатричної допомоги та її продовження в примусовому порядку. Така заява подається за місцем проживання особи.

Насамкінець, фахівець системи безоплатної правової допомоги розповів про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я маю право» та роздав інформаційні матеріали.

92-2

Контактна інформація! До фахівців Заставнівського бюро правової допомоги можна звертатися за адресою: Чернівецька область, Заставнівський район, м.Заставна, вул. Д. Галицького, 1а. Телефон: (0 3737) 3-11-87.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).