назад

Мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги працювали у Іваничівському районі

1 203 жовтня 2017 року в рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та згідно графіку роботи мобільних точок доступу до системи безоплатної правової допомоги, з метою надання роз’яснень щодо захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення та роз’яснення антирейдерського законодавства, в Іваничівському районі працював мобільний консультативний пункт у складі заступника директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Євгенія Блащука, начальника Іваничівського бюро правової допомоги Надії Адамович, начальника Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентина Кухарика та головного спеціаліста відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації ГТУЮ у Волинській області Оксани Данилюк.

Учасники робочої групи провели зустрічі з посадовими особами Іваничівської районної ради та Павлівської об’єднаної територіальної громади.

Під час спілкування обговорили питання безоплатної передачі земельних ділянок громадянам, способи захисту прав на земельні ділянки, спадкування нерухомого майна, роботу комісії з розгляду скарг на дії чи бездіяльність державного реєстратора, земельних спорів, які вирішуються в судовому порядку тощо.

1 2

Осіб, які звертались за отриманням правової допомоги, цікавили питання щодо необхідності переукладання договорів оренди при зміні власника, порядку реєстрації договорів оренди земельних ділянок, укладення договору оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, передачі в користування міжпайових земель (польових доріг), присвоєння кадастрових номерів, порядку отримання земельних ділянок учасниками бойових дій. На всі запитання було надано кваліфіковані консультації та роз’яснення.

Євгеній Блащук детально поінформував присутніх про систему безоплатної правової допомоги, порядок реалізації своїх прав, підстави та державні гарантії щодо надання такої допомоги, визначені в Законі України «Про безоплатну правову допомогу». Надія Адамович ознайомила з діяльністю Іваничівського бюро правової допомоги.

2 2

Також, учасники мобільної точки доступу зупинились на питаннях реалізації загальнонаціональної просвітницької програми «Я МАЮ ПРАВО!». Акцентували увагу на основних етапах реалізації проекту упродовж найближчих трьох років (саме така його тривалість) та ключових напрямках на найближчу перспективу: захист права власності, вільний доступ до правосуддя, запобігання корупції.

IMG 6462

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Іваничівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Іваничі, вул. Банківська, 6, тел. (03372) 2-20-19, е-mail: ivanychivske@legalaid.lt.ua