назад

14-08-2017-1

Відповідно до Графіка роботи мобільних інформаційних пунктів у населених пунктах Тернопільської області 14 серпня 2017 року в місті Збараж працював Мобільний інформаційний пункт.

На майдані Івана Франка у місті Збараж за участю директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Ірини Хондогій та начальника Головного територіального управління юстиції Едуарда Кольцова відбулося консультування громадян з питань правового інформування населення.

Збаражчан цікавили питання: можливість одержання  земельної ділянки учасником бойових дій, спадкування нерухомого майна, одержання аліментів,  впровадження в області сервісів Мін’юсту та інші.

Також в рамках заходу  проведено робочу зустріч із керівниками органів державної влади та місцевого самоврядування Збаражчини, під час якої обговорено питання взаємодії органів місцевого самоврядування району із Збаразьким бюро правової допомоги та залучення працівників бюро до участі консультування громадян, які звертаються із правовими питаннями до керівників органів державної влади.

Також, 14 серпня 2017 року Мобільний інформаційний пункт здійснив виїзд  у с.Чернихівці для посилення правової обізнаності жителів Черниховецької сільської об’єднаної територіальної громади.

Мешканці громади  мали можливість отримати відповіді на питання, що їх турбують. Зокрема  можливість одержання оформлення договору купівлі – продажу, отримання земельної ділянки, спадкування нерухомого майна,  реєстрації шлюбу, одержання аліментів та яким чином отримати адвоката за рахунок держави.

 

14-08-2017-2

14-08-2017-3

14-08-2017-4

14-08-2017-5

14-08-2017-6

14-08-2017-7



Довідково: в області працює три місцеві центри з надання БВПД та чотирнадцять бюро правової допомоги. Їхні контакти можна переглянути тут: 

Тернопільський місцевий центр;. 

Кременецький місцевий центр

Чортківський місцевий центр

За єдиним номером системи безоплатної правової допомоги в Україні 0 800 213 103 можна уточнити контакти центрів та бюро по всій території держави. А також дізнатися про те, які є види безоплатної правової допомоги, гарантованої державою, та як її можна отримати.