назад

30708856 766998196824472 2349236137547005952 n

З метою спрощення доступу учасникам бойових дій та ветеранів АТО до безоплатної правової допомоги головний спеціаліст Шумського бюро правової допомоги Зоряна Серветник 18 квітня 2018 року провела консультування  у Шумському районному військовому комісаріаті.        

Під час проведення консультування за правовою допомогою звернулось чотири учасники антитерористичної операції.

Найбільш актуальним та проблемним запитанням, виявилося питання санітарно-курортного лікування ветеранів АТО.

30727618 766998203491138 6349444552486551552 n

Фахівець Шумського бюро правової допомоги пояснила, що відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 200, органи соціального захисту населення забезпечують учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників антитерористичної операції безоплатними санаторно-курортними путівками.

Для отримання путівки в цьому році необхідно стати на облік до управління соціального захисту населення, для чого подати наступні документи:

заяву;

медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о;

копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

копію військового квитка (за наявністю);

документ, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах їх проведення, таким документом може бути один із нижчезазначених (оригінал або його копія):

– наказ Антитерористичного центру при Службі безпеки України або інший документ, який підтверджує залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення;

– довідка про безпосередню участь особи в антитерористичній операції, згідно з додатком 1 або 2 до Порядку надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 413;

– рішення відомчої (або міжвідомчої) комісії про встановлення особі статусу учасника бойових дій, як такій, що захищала незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брала безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення;

– довідка про обставини травм (для осіб, які отримали поранення внаслідок бойових дій в районі проведення антитерористичної операції);

– витяг із протоколу засідання військово-лікарської комісії про встановлення причинного зв’язку захворювань, поранень, контузій, травм, каліцтв у колишнього військовослужбовця (для осіб, яким встановлено інвалідність).

За путівкою необхідно звертатися до управління праці та соціального захисту населення районних райдержадміністрацій та виконавчих органів міської ради за:

– зареєстрованим місцем проживання;

– фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік (для осіб, що переселилися з тимчасово окупованої території).

За особою, яка перебуває на обліку, але не отримала безоплатну путівку в поточному році, зберігається право на забезпечення путівкою на наступний рік за умови поновлення медичної довідки лікувальної установи за формою № 070/о, якщо строк дії попередньої довідки закінчився.

Додатково інформуємо, що отримати правову допомогу жителі Збаразького, Ланівецького, Кременецького та Шумського районів можуть, зателефонувавши до Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за номером: (03546) 2-52-33, або за допомогою  скайп-зв’язку: kremeneckiy_mc. Місцевий центр розташований за адресою: вул. Шевченка, 59А, м. Кременець.

Звернутися за правовими консультаціями, а також за повною інформацією щодо права на безоплатну вторинну правову допомогу можна до Шумського бюро правової допомоги за адресою: м. Шумськ, вул. Шевченка, 3;  тел.: (03558) 2-24-45.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).