назад
23.08.17

Мобільний пункт для учасників АТО та військовослужбовців на Охтирщині

OkM 2017 08 22 ato  222 серпня на базі Охтирського міськрайонного центру зайнятості відбулася зустріч працівників Охтирського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Романа Малюка та Марини Лапоног з учасниками АТО та військовослужбовцями.

Під час заходу присутніх проінформовано про надання консультацій (отримання первинної правової допомоги) та надання вторинної, тобто: «За потреби ми залучаємо адвокатів, які укладають контракт з Охтирським МЦ з надання БВПД для надання безоплатної правової допомоги бійцям. У такий спосіб вони відстоюють права учасників АТО», – зазначив Роман Малюк.

Під час зустрічі присутніх проінформували про можливі шляхи вирішення питань щодо соціальної захищеності сімей учасників АТО. Також надано юридичні консультації щодо отримання земельних ділянок.

OkM 2017 08 22 ato  1

Загалом право на безоплатне отримання у власність земельних ділянок як учасниками антитерористичної операції, так й іншими категоріями громадян регулюється частиною 6 статті 118, а також статтями 121 і 122 Земельного кодексу України.

Учасники АТО можуть отримувати ділянки з земель державної власності (в межах областей) або комунальної власності (в межах населених пунктів). Марина Лапоног розповіла: «Якщо Ви зацікавлені в одержанні земельних ділянок у власність, потрібно подати до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування за місцезнаходженням ділянки (до сільських, селищних, міських рад – для отримання ділянок з земель комунальної власності; до районних держадміністрацій – для отримання ділянок з земель державної власності) такі документи:

– клопотання довільної форми (у ньому визначається розміри та цільове призначення ділянки);

– додаток: графічні матеріали, в яких зазначається бажане місце розташування ділянки.

– документ, що підтверджує участь в антитерористичній операції (посвідчення, довідка, тощо)

– погодження землекористувача – подається тільки у випадках, якщо ця ділянка перебуває у користуванні іншої особи».

 

Присутнім роздано інформаційні буклети з контактною інформацією Охтирського МЦ з надання БВПД: вул. Перемоги, 13; т. (05446) 4-22-23.