назад
07.09.17

Мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги працював у м.Кобеляках

06.09.2017kobelykimobgrupa1

06 вересня 2017 року у приміщенні Кобеляцької  районної державної адміністрації  було проведено виїзний мобільний пункт доступу до безоплатної правової допомоги з метою інформування аграріїв щодо забезпечення захисту їх прав від спроб рейдерських захоплень землі,  врожаю.

         У роботі пункту взяли участь голова Кобеляцької районної ради Володимир Кішінський,  голова Кобеляцької РДА Таміла Шевченко, заступник начальника відділу «Кобеляцьке  бюро правової допомоги» Ілона Бобрищева, головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації УДР ГТУЮ у Полтавській області Альона Герасименко.

         Під час проведення заходу, присутніх ознайомили з інформацією щодо оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від спроб рейдерських захоплень, в тому числі і про роботу їх в Полтавській області.06.09.2017kobelykimobgrupa2

         Основною метою штабу є сприяння забезпеченню координації дій державних органів з питань захисту агровиробників, посилення протидії незаконному захопленню землі та врожаю, протидії порушення земельного законодавства та підготовки відповідних пропозицій щодо формування і реалізації державної політики та реалізація на регіональному рівні комплексу заходів для захисту прав агровиробників. Зокрема, головним спеціалістом відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації УДР ГТУЮ у Полтавській області Альоною Герасименко  було роз’яснено питання щодо роботи комісії з розгляду скарг у сфері державної реєстрації, порядку подання скарг, суб’єкти розгляду скарг, строки для оскарження та розгляду скарг тощо.

        Працівник Кобеляцького БПД Ілона Бобрищева повідомила про процедуру правильної передачі землі в оренду, основні вимоги до  договору оренди землі, обов’язкову державну реєстрацію права оренди земельної ділянки тощо.

Учасників повідомили про  Графік роботи телефонних «гарячих ліній » оперативного штабу захисту представників аграрного бізнесу від рейдерів: (05322)2-28-38,(05322)2-28-60; (095)605-85-47 цілодобово, без вихідних.

       Нагадуємо, що кожен хто потребує правової допомоги має можливість скористатися нашими послугами, а також отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України безпосередньо на прийомі у Кобеляцькому  бюро правової допомоги,  яке знаходиться за адресою: м. Кобеляки, вул. Батиря,6., тел. (05343) 3-43-74.