назад
10.11.16

Мобільний пункт консультування працював у Шостці

Sh M 2016 11 10 punkt9 листопада головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Шосткинського місцевого центру з надання БВПД Тетяна КОРХ провела виїзне консультування на базі відділення соціально-побутової адаптації № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування.

В ході роботи пункту консультування працівником місцевого центру було надано роз’яснення та консультації відповідно до її компетенції. Громадяни зверталися з питань складення заповіту, оформлення спадкових прав на нерухоме майно, відкриття спадщини, оформлення договору дарування, приватизація житлового приміщення, реєстрації за місцем проживання.

Зокрема, до мобільного пункту консультування звернулася літня жінка з питанням, яким чином правильно скласти заповіт на квартиру.

«Кожна дієздатна особа може за життя визначити долю належного їй майна на випадок смерті. Таке розпорядження, зроблене у встановленій законом формі, називається заповітом. За загальним правилом заповіт оформлюється у нотаріуса, який засвідчує його своїм підписом і печаткою. Однак не заборонено складати цей документ, засвідчуючи його іншими особами. Можна оформити його і без завірення, склавши в простій письмовій формі»

Тетяна КОРХ, головний спеціаліст відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Всього фахівцем центру було прийнято 7 осіб. 

«Правова обізнаність – одна з необхідних складових існування в наш час. Присутні залишились задоволені, отримавши правову інформацію та консультації з особистих питань»

 

Ніна БОРИСОВА, керівник відділення соціально-побутової адаптації № 1 Шосткинського міського територіального центру соціального обслуговування.