назад

Мобільний пункт консультування з правових питань для людей із вадами слуху

golovna

28 лютого «мобільний пункт консультування» розпочав свою роботу на базі Рівненської обласної громадської організації українського товариства глухих (УТОГ).


Ольга Мазурець, начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги, перш за все ознайомила присутніх із роботою Рівненського місцевого центру, роз’яснила поняття безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, звернула увагу на порядок подання та розгляду звернень осіб із інвалідністю. Начальник відділу по роботі з адвокатами Ольга Мельник завдяки перекладачу відповіла людям із вадами слуху на правові питання, що стосувалися трудового, медичного, спадкового, земельного та сімейного права.

 

Ольга Ящук, перекладач УТОГ, зазначила: «Робота таких мобільних консультпунктів є вкрай важливою, адже допомагає не тільки з’ясувати юридичні проблеми, але й підвищує рівень правової грамотності цієї малозахищеної категорії громадян».


На завершення роботи «мобільного пункту консультування» учасникам роздали листівки, буклети про послуги Рівненського місцевого центру та домовилися про розміщення правової літератури на інформаційному стенді закладу.


Довідково. До Рівненського місцевого центру для отримання безоплатної правової допомоги можуть звертатися жителі міста Рівне, Острога, Рівненського, Здолбунівськго, Гощанського, Костопільського, Острозького та Корецького районів, а також інші мешканці Рівненської області. Центр знаходиться за адресою: м. Рівне, вул. Кавказька, 7, тел. (0362) 26-08-40, 097-313-20-44.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2016/utog{/gallery}