назад
08.02.19

Мобільним форматом правової допомоги скористалися майже 45 тис. українців

08.02distФахівці системи безоплатної правової допомоги під час виїздів мобільних консультаційних пунктів проконсультували майже 45 тис. українців у 2018 році. Усього торік було здійснено понад 13,4 тис. виїздів мобільних консультаційних пунктів. У тому числі понад 1,5 тис. – за місцем проживання або перебування маломобільних людей.

«Працівники місцевих центрів БВПД приїжджають до людей, які знаходяться у геріатричних будинках-інтернатах, соціальних гуртожитках, лікарнях тощо. Одинокі особи, люди похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями отримують адресну правову допомогу», – розповіла заступник директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олена Сінчук.

Найчастіше безоплатна правова допомога у «мобільному» форматі надавалася у Дніпропетровській та Київській областях. У кожному з цих регіонів працівники місцевих центрів БВПД торік провели понад 1 тис. виїзних прийомів громадян.

08.02diag7

Кількість виїздів мобільних консультаційних пунктів у 2018 році

У межах проекту «Правова обізнаність та захист прав власників і користувачів землею», що впроваджується Світовим банком та системою БПД, працівники Білоцерківського, Першого львівського та Другого миколаївського місцевих центрів з надання БВПД провели 59 виїзних прийомів громадян у віддалених населених пунктах Київської, Львівської та Миколаївської областей.

Переважна більшість мобільних консультаційних пунктів працювала у приміщеннях сільських та селищних рад, розташованих у віддалених населених пунктах. Працівники системи БПД приїжджали також у заклади соціального обслуговування, охорони здоров´я, освіти.

08.02diag9

Загальна кількість громадян, які звернулися за отриманням консультацій та роз’яснень з правових питань під час роботи мобільних консультаційних пунктів

Загалом, починаючи з 2016 року, кількість виїздів мобільних консультаційних пунктів перевищила 31,3 тис. За цей час понад 116,2 тис. осіб отримали правові консультації та роз’яснення у зручному для себе місці.

Інформаційно-аналітична довідка щодо утворення та розвитку мережі дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги та здійснення виїздів мобільних консультаційних пунктів у 2018 році


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube