назад

Молодь Карлівщини здобувала правові знання

10 жовтня 2019 року учнівська молодь Карлівщини мала змогу проявити свої правові знання під час участі в інформаційно-просвітницькому квесті «Від знання до безпеки». На території Карлівського районного будинку культури для дітей працювали 10 локацій.

Під час відвідування локацій системи БПД начальник відділу комунікацій та правопросвітництва Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Юлія Козаченко провела для дітей правову вікторину під час якої діти мали змогу відповісти на питання, що стосуються діяльності системи безоплатної правової допомоги, юридичної відповідальності неповнолітніх, і за допомогою роздрукованих на аркушах літер алфавіту скласти відповіді протягом однієї хвилини.

«Скажи булінгу – «Ні!» саме під такою назвою діяла наступна локація фахівців системи БПД, де учасники квесту разом з заступником начальника Карлівського бюро допомоги Дмитром Плахотничим мали змогу проявити свої правові знання та відгадати правовий кросворд, що стосувався питань булінгу, його видів, основних учасників цього процесу та відповісти на питання як його уникнути.

Учасниками заходу стали 9 команд з навчальних закладів Карлівського району.

Під час квесту команди презентували себе та свої Плакати, в яких учасники зазначили назва закладу, назву команди та девіз команди, а також малюнок, який відображає філософію тематичного квесту. Напрацювання команд взяли участь в конкурсі в номінації «Знай наших».

Учасники квесту проявили свої знання з правознавства, азарт до гри та отримані у навчальних закладах знання.

Нагадаємо, що захід такого формату проходить на Полтавщині не вперше, подібні заходи протягом цього року відбувалися у с-щі Опішня, міст Полтаві та Зінькові та в дитячому оздоровчому таборі «Горизонт» Кременчуцького району. Такі заходи мають на меті підвищити рівень обізнаності суспільства і, безпосередньо, підліткової аудиторії, щодо прав дітей та їх захисту, негативних наслідків вживання психоактивних речовин та профілактики поширення хвороб статевим шляхом через залучення молоді до інноваційного інтерактивного заходу. Інформаційно-просвітницький квест «Від знання до безпеки» – громадський, волонтерський проект, представлений в інтерактивній формі, спрямований на досягнення соціально корисного результату (активізація уваги соціуму до теми прав дітей та формування негативних установок серед молоді, щодо їх вживання), організований згідно певного алгоритму (має чітку програму та етапи реалізації) і передбачає виконання різних завдань упродовж визначених Оргкомітетом Конкурсу часових меж. Конкурс є некомерційним творчим проектом, задачею якого є використання формату Квесту в якості соціальної реклами для привернення уваги населення (підлітків, вихователів, вчителів, дорослих, небайдужих громадян) до вирішення нагальних проблем українського суспільства. Конкурс проводиться в один день, але передбачає попередню підготовку команд-учасників. Головною інновацією конкурсу є те, що він реалізується в місті вперше і передбачає залучення представників різних соціальних та громадських інституцій. Ще однією особливістю квесту є активне включення підлітків у інтерактивну профілактично-просвітницьку акцію.

Організатором заходу став Полтавський обласний благодійний фонд «Громадське здоров’я».

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Отримати відповіді на запитання, які стосуються безоплатної правової допомоги, можна зателефонувавши на єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно у межах України із стаціонарних та мобільних телефонів).