назад

Moloda gromada pd nadynim zahistom 2В серпні поточного року на запрошення голови Берестівської сільської об’єднаної територіальної громади – Наталії Кушнір, з робочим візитом до молодої, новоствореної громади завітали директор Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євген Сухомлин та начальник відділу правопросвітництва Вікторія Донцова.

       Знайомство з керівництвом громади та подальше обговорення різноманітних питань, виявило потребу мешканців громади у якісній правовій допомозі.Moloda gromada pd nadynim zahistom 3

       Тому, за результатами зустрічі, очільник громади Наталія Кушнір та директор місцевого центру Євген Сухомлин, в рамках подальшої співпраці, домовились про реалізацію багатьох проектів, а саме створення дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, організацію мобільних консультаційних пунктів, проведення правопросвітницьких заходів та найголовніше – прийняття програми надання безоплатної правової допомоги мешканцям Берестівської громади, що якісним чином посприяє розвитку безоплатної правової допомоги в сільській місцевості.

     Moloda gromada pd nadynim zahistom 1  Прийняття вкрай необхідної для мешканців громади вищезгаданої програми не змусило себе довго чекати. 7 грудня 2018 року депутатами Берестівської сільської ради сьомого скликання одноголосно було проголосовано за прийняття Програми “Розвитку та функціонування системи безоплатної правової допомоги для мешканців Берестівської об’єднаної територіальної громади на 2018-2019 роки”. Кошторис Програми склав 10 000 грн., завдяки чому стало можливим реалізація різноманітних заходів правового, організаційного та економічного характеру, спрямованих на забезпечення мешканців Берестівської ОТГ безоплатною первинною правовою допомогою та надання допомоги в забезпеченні доступу до безоплатної вторинної правової допомоги осіб, які мають на неї право відповідно до законодавства і потребують такої допомоги.

      Moloda gromada pd nadynim zahistom 4 Окрім цього, в рамках зазначеної програми, вже 17 грудня поточного року, в урочистій атмосфері було відкрито постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги на базі центру з надання адміністративних послуг. По закінченню церемонії відкриття, Євген Сухомлин, скориставшись автоматизованим портативним комплексом Мобільний офіс, надав декілька індивідуальних правових консультацій всім охочим. Так звану «мобільну валізу» Бердянський місцевий центр отримав завдяки плідній співпраці Регіонального центру з німецьким товариством міжнародного співробітництва GIZ. Також, у недалекому майбутньому планується проведення декількох правопросвітницьких заходів з різними категоріями громадян.

        Результат співпраці з керівництвом громади є гарним прикладом розуміння та бажання покращити та змінити життя мешканців сільської місцевості на краще.

Також звертайтесь за правовими консультаціями та роз’ясненнями законодавства:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/8,  тел. (06153) 4-89-43, скайп: berdyansk_center, ел. адреса:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua
  • Постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  ел. адреса: berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua

А також за єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)