назад

Моніторинг роботи Коростенського місцевого центру з надання БВПД

MKC321 березня моніторингова група у складі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олени Вовнюк, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Наталія Ярошенко здійснили виїзний моніторинг роботи Коростенського місцевого центру з надання БВПД та провели ряд заходів для налагодження співпраці.

Під час візиту до Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги моніторингова група обговорила з фахівцями місцевого центру ряд нагальних питань: організація роботи з адвокатами, процедуру порядку реєстрації, опрацювання та оплати актів надання БВПД. Окремо зупинились на роботі відділів: представництва, правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БВПД, ведення організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу.

MKC2
Олена Герасименко проводила загальний моніторинг діяльності місцевого центру. Вона приділила увагу аналізу роботи мобільних та дистанційних пунктів консультування місцевого центру.
Олена Герасименко спільно з директором Коростенського місцевого центру з надання БВПД Сергієм Орлюком відвідали Коростенську виправну колонію № 71, де спільно з керівництвом установи провели особистий прийом засуджених.

MKC4
Під час проведення моніторингу Дар’я Гончарова та начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Оксана Сергієнко, в рамках проекту «Я маю право», взяли участь у круглому столі. Тема заходу – «Ефективна взаємодія державних інституцій та громадськості Коростенщини з метою оперативного відновлення порушених прав та захисту законних інтересів дітей та осіб, які постраждали від домашнього чи гендерного насильства».MKC5
Участь у круглому столі взяли: директор Коростенського районного ЦСССДМ – Любов Барановська та провідний фахівець із соціальної роботи Барановська Тетяна, старший інспектор з ювенальної превенції Ольга Яценко, головний спеціаліст сектору у справах сім`ї, молоді та спорту Коростенської РДА Жанна Сидоренко та фахівець із соціальної роботи Олеся Семенчук, начальник служби у справах дітей Коростенської РДА Олена Онищук.

MKC6
Під час обговорення представники вказаних органів розповіли про свої повноваження та можливості у питаннях запобігання та протидії домашньому та гендерному насильству, а також підкреслили важливість створення механізму обміну інформацією доки не створений Єдиний державний реєстр випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.
Моніторинг роботи відділу організації надання безоплатної правової допомоги та роботи з адвокатами провів начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимур Кашапов. Він перевірив правильність видачі доручень адвокатам та порядок розподілу справ між адвокатами. Згодом Тимур Кашапов провів зустріч з адвокатами. Вони обговорили практичне застосування методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу в світлі останніх законодавчих змін.

MKC1
Крім того, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк та головний спеціаліст Наталія Ярошенко акцентували увагу на дотриманні працівниками інструкції з діловодства та розгляду звернень громадян.

{module РЦ}