назад

Моніторинг роботи Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД

MNV515 березня моніторингова група у складі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, начальник відділу організації надання БВПД Олег Врублевський, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олени Вовнюк, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова, здійснили виїзний моніторинг роботи Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД та провели ряд заходів для налагодження співпраці.

Під час візиту до Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги моніторингова група обговорила з фахівцями місцевого центру ряд нагальних питань: організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, процедуру порядку реєстрації, опрацювання та оплати актів надання БВПД. Окремо зупинились на роботі відділів: представництва, правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БВПД, ведення організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу.
Олена Герасименко проводила загальний моніторинг діяльності місцевого центру. Особливу увагу вона приділила аналізу роботи мобільних та дистанційних пунктів консультування місцевого центру.

MNV1
Олена Герасименко спільно з Дар’єю Гончаровою та начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Іриною Колесник взяли участь у роботі дистанційного пункту консультування громадян у Новоград-Волинському міському центрі зайнятості для студентів-випускників Новоград-Волинського медичного коледжу. Вони детально розповіли про роботу Регіонального та місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Окремо зупинились на реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!». Важливою метою даного проекту є підвищення рівня правової свідомості та культури населення, сприяння підвищенню рівня знань та поінформованості громадян щодо реалізації та захисту своїх прав, гарантованих Конституцією та законами України у різних сферах життя. Після лекції вони провели робочу зустріч з працівниками центру зайнятості.

MNV2

Моніторинг роботи відділу організації надання безоплатної правової допомоги та роботи з адвокатами провели начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимур Кашапов та начальник ідділу організації надання БВПД Олег Врублевський. Вони перевірили правильність видачі доручень адвокатам та порядок розподілу справ між адвокатами. Згодом Тимур Кашапов спільно з Олегом Врублевським провели зустріч з адвокатами. Вони обговорили практичне застосування методики обчислення розміру винагороди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу в світлі останніх законодавчих змін. Акцентували увагу на необхідності дотримання стандартів якості надання БВПД у кримінальних, цивільних та адміністративних справах. Також розглянули змін у цивільному та адміністративному процесуальних кодексах та їх практичне застосування. Крім того Олег Врублевський звернув увагу на види доручень та термін дії окремих видів доручень у кримінальному провадженні.

Під час проведення моніторингу начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова вивчала роботу відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги. Вона надала рекомендації щодо налагодження співробітництва зі ЗМІ та створення матеріалів для публікацій.MNV3
У рамках моніторингу Олег Врублевський провів практичне заняття зі слідчими Новоград-Волинського відділу поліції ГУНП в Житомирській області та працівниками Новоград-Волинського МРВ з питань пробації. Він розповів про порядок інформування центру щодо осіб підозрюваних у вчиненні злочину та видачі доручень за призначенням.

MNV4
Крім того, начальник відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Олена Вовнюк акцентувала увагу на кадрових питаннях і правильності оформлення відповідної документації.