назад

Моніторинг роботи Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД, Баранівського та Романівського бюро правової допомоги

monitoring0913 вересня моніторингова група Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області – директор Регіонального центру Олександр Гербеда, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко та начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов здійснили виїзний моніторинг роботи Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД, Баранівського та Романівського бюро правової допомоги.

Під час візиту до Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги моніторингова група обговорила з фахівцями місцевого центру ряд питань, пов’язаних із роботою відділів правової інформації та консультацій; організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами; правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Олег Врублевський та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимур Кашапов провели навчальний тренінг на тему: «Обговорення пілотного проекту «Офіси громадського захисту» у Житомирській області та питань, що виникають при звітуванні адвокатами за наданні послуги» для працівників відділів організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, представництва, відділу правової інформації та консультацій Новоград-Волинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

Також директор Регіонального центру Олександр Гербеда, начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов провели навчальний семінар для адвокатів Новоград-Волинського району на тему: «Правові колізії в регулюванні питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності за зберігання зброї».

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, інтегратор Новоград-Волинського місцевого центру Ірина Колесник провели лекцію для студентів 1-2 курсів навчання у Новоград-Волинському економіко-гуманітарному коледжі на тему: «Реалізація Всеукраїнського соціального проекту «Я маю право», «Система безоплатної вторинної правової допомоги в Україні».

Цього ж дня начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Олег Врублевський спільно з начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимуром Кашаповим провели заняття зі слідчими Баранівського відділення поліції за участю представника Баранівського районного сектору з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції.

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко та головний спеціаліст Баранівського бюро правової допомоги Олена Виноградець провели зустріч-бесіду з персоналом Баранівського районного відділу ДРАЦС та проінформували про діяльність Регіонального центру, місцевих центрів та бюро правової допомоги, зокрема як отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

Також начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру Олег Врублевський спільно з начальником відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимуром Кашаповим провели робочу зустріч із начальником Романівського відділення поліції та в.о. начальника слідчого відділення Романівського відділення поліції, і представником Романівського районного сектору з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерстваюстиції.

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко та заступник начальника Романівського бюро правової допомоги Жанна Пасенко провели зустріч-бесіду з персоналом Романівського центру соціальних служб для сім’ї, дітей, молоді Романівської районної державної адміністрації та проінформували про діяльність Регіонального центру, місцевих центрів та бюро правової допомоги, зокрема як отримати безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

Під час візиту до Баранівського та Романівського бюро моніторингова група Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області провела спостереження стосовно відповідності якості, повноти та своєчасності надання працівниками бюро правової допомоги, зокрема якісне консультування, своєчасність підготовки процесуальних документів.

Також вивчили проблемні питання, які виникають у працівників бюро, ознайомилися з категорією осіб, які найчастіше звертаються в бюро та з яких питань надають консультації. Під час моніторингу проаналізували результати опитування суб’єктів права на безоплатну правову допомогу щодо потреб та рівня їх задоволеності роботою бюро правової допомоги.

У бюро правової допомоги у зручному для клієнта місці розміщується закрита скринька з написом «Для відгуків», куди клієнт може покласти власноруч заповнену анкету опитування.

З метою покращення якості роботи Новоград-Волинського місцевого центру, Баранівського і Романівського бюро правової допомоги моніторингова група надала консультативно-методичну рекомендацію працівникам у виконанні ними своїх основних завдань та функцій.

За результатами моніторингу готуватиметься відповідна інформаційно-аналітична довідка та пропозиції щодо комплексу заходів, спрямованих на покращення роботи місцевого центру бюро, коригування поточного стану та досягнення поставлених цілей, ефективне та раціональне використання матеріальних, фінансових та людських ресурсів.

Довідково:

Новоград-Волинський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Новоград-Волинський, вул. Івана Франка, 31А, тел.: (04141) 2-15-82.

Баранівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Баранівка, вул. Першотравенська, 18,тел. (04144) 4-34-52.

Романівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Романів, вул. Лялевича, 2, тел. (04146) 2-29-13.

monitoring01 monitoring02
monitoring03 monitoring04
monitoring05 monitoring06
monitoring07 monitoring08
monitoring10 monitoring11
monitoring12 monitoring13
monitoring14 monitoring15
monitoring16 monitoring17
monitoring18 monitoring19
monitoring20 monitoring21