назад

Моніторинговий візит до Таврійського навчально-реабілітаційного центру

TavNRL4 квітня 2019 р. директорка Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва разом з регіональною координаторкою Уповноваженого ВРУ з прав людини в Херсонській області Оксаною Тропіною та громадським монітором Валерієм Грець в рамках реалізації національного превентивного механізму здійснили моніторинговий візит до Таврійського навчально-реабілітаційного центру.

Варто сказати, що це був повторний візит моніторингової групи до комунального закладу «Таврійська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів», який після реорганізації став навчально-реабілітаційним центром.

 

yelyseeva

Як зазначила Марина Єлисєєва,
в ході моніторингу було встановлено, що керівники закладу попередні рекомендації взяли до уваги, тож частково недоліки усунуто, а над рештою ще ведеться робота.
Учасники групи за результатами моніторингу дійшли висновку, що в Таврійському навчально-реабілітаційному центрі задовільні умови для проживання та навчання дітей, ведуться поточні ремонти житлових приміщень, в учбовому корпусі встановлено перегородки в санвузлах, а у спальному корпусі запланована робота щодо встановлення перегородок у період літніх канікул.
Спальні кімнати облаштовані приліжковими індивідуальними тумбочками, учні в достатній кількості забезпечені підручниками.

Але поряд з позитивними змінами монітори констатували нагальну потребу у проведенні капітального ремонту в спортивній залі та облаштуванні сучасним інвентарем спортивних майданчиків центру.