назад
03.09.18

Моніторинговий візит до Високопільського бюро правової допомоги

131 серпня начальник відділу моніторингу Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Світлана Ребриста спільно з директором Бериславського місцевого центру з надання БВПД Мариною Грушею здійснили моніторинговий візит до Високопільського бюро правової допомоги, яке є структурним підрозділом Бериславського місцевого центру.

Моніторингове спостереження здійснювалось за такими напрямками: якість роботи з клієнтом в частині доступу до безоплатної правової допомоги; проведення правопросвітницької роботи; надання доступу до електронних сервісів Мін’юсту та взаємодія з іншими суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги.

«Найвища оцінка нашої діяльності, – вважає Світлана Ребриста, – це відгуки клієнтів. І знаковою є та обставина, що всього за два роки існування бюро, система БПД здобула заслужений авторитет і повагу людей. Будучи соціальним проектом Уряду, безоплатна правова допомога дійшла до маленьких містечок і найвіддаленіших сіл, насамперед, завдяки працівникам бюро правової допомоги, їх наполегливій праці, налагодженій правопросвітницькій роботі».

2Досліджуючи якість роботи з клієнтами у Високопільському бюро, Світлана Ребриста та Марина Груша спільно з працівниками бюро Анастасією Садиговою та Олексієм Лефтерем, перш за все, вивчили зміст анкет клієнтів зі скриньки «Для відгуків». Приємно, що всі 90 анкет містили тільки позитивні відгуки про роботу працівників бюро.

Фаховість та якість наданих послуг спостерігала Світлана Ребриста і під час консультування клієнтів, яке проводила Анастасія Садигова.

Того дня до бюро звернулась багатодітна матір, яка потребувала допомоги щодо захисту інтересів її неповнолітніх дітей. Взагалі пані Наталя є постійною клієнткою бюро, що говорить про довіру людини до установи системи БПД та професійну компетентність штатних юристів.

3 4

5По завершенні консультування пані Наталя, за власною ініціативою, висловила відео-подяку за отримані послуги.

На належному рівні у Високопільському бюро здійснюється й правопросвітницька робота, про що свідчить не тільки карта правових потреб, але і відгуки клієнтів та партнерів бюро.

6Світлана Ребриста звернула увагу, що приміщення бюро обладнане інформаційними стендами з актуальними роздатковими матеріалами, які постійно оновлюються, бо 7працівники бюро, вивчаючи правові потреби населення, розроблюють нові буклети відповідної тематики.

 

Одним із основних завдань бюро є забезпечення доступу громадян до електронних сервісів Мін’юсту. Такий доступ в бюро забезпечений, і місцеві жителі із задоволенням користуються цією нагодою. Крім того, приміщення бюро облаштоване дитячим куточком, наявність якого відвідувачі вже оцінили.  

8

Про авторитет юристів бюро на Високопіллі свідчить і той факт, що місцеві перевізники, за сприяння Марини Груші та Анастасії Садигової, розмістили на безкоштовній основі в громадському транспорті сполученням Херсон –Високопілля зовнішню рекламу системи БПД Херсонської області. Безумовно, це підвищить рівень обізнаності населення про нас і наші послуги в області.

9 10 11

Теплими, дружніми і по-робочому конструктивними були цього дня і зустрічі наших фахівців із першим заступником голови Високопільської РДА Тетяною Музичко і керівником апарату РДА Ольгою Клименко.

12 13

Фахівці системи БПД передали керівникам райдержадміністрації прохання клієнтів встановити біля будівлі, в якій знаходиться бюро та інші служби, лавки для очікування.

Але головною метою зустрічі було, все ж таки, обговоренння проекту «Школа правознавців» та його впровадження на території району. Заручившись підтримкою РДА з цього питання, фахівці ситеми БПД зобов’язались надати до 20.09.2018 необхідну інформацію щодо реалізації даного проекту, а також матеріали з протидії шкільному булінгу. Рішення буде приймати нарада директорів шкіл району, на яку запросили й наших колег.

З керівником ЦНАП при Високопільській селищній раді Маргаритою Гирич, начальниками відділів пробації та виконавчої служби Високопільського району Віктором Гембель, Володимиром Смиковським та Володимиром Гончаренком фахівці системи БПД обговорили тематику спільних правопросвітницьких заходів, проблемні правові питання, які виникають при зверненні громадян, та перенаправлення клієнтів стосовно питань, які належать до компетенції бюро правової допомоги.

14Також під час робочої зустрічі начальник ДВС ГТУЮ у Високопільському районі Володимир Гончаренко поділився проблемами, які виникають під час стягнення заборгованості по аліментах при виконанні боржниками суспільно-корисних 15робіт у сільській місцевості. Він розповів про випадки, коли боржники, здійснивши певну роботу, гроші не отримували, бо в бюджетах відповідних ОТГ та сільських рад відсутні кошти на оплату такої праці.

Необхідно також сказати, що незважаючи на значну віддаленість від Берислава і обласного центру, працівники бюро, зокрема пані Анастасія, не тільки сумлінно виконують свої посадові обов’язки, але й працюють над підвищенням свого професійного рівня. Анастасія Садигова – активна учасниця всіх семінарів і навчальних тренінгів, які проводяться у Бериславському місцевому центрі або Регіональному центрі, що підтверджено відповідними сертифікатами.

16 17

По завершенні моніторингового візиту Світлана Ребриста поділилась враженнями від знайомства з творчими та працелюбними мешканцями цього чудового краю та процитувала видатного високопільчанина, журналіста і члена Спілки письменників України Василя Кузьменко (1919-1996):

Серед степу, де вітрам привілля,

Де під небом жайворон кує,

Міражем встає Високопілля –

Робітниче селище моє.

 

Довідка. Високопільський район розташований на півночі Херсонської області і межує з двома областями – Миколаївською та Дніпропетровською. Адміністративним центром району є смт Високопілля (до 1915 року – Кронау), яке засноване німцями-переселенцями у 1869 році. Відстань до обласного центру становить 180 км, це один із найвіддаленіших районів області.

Нагадуємо нашим читачам, що кожен, хто потребує правової допомоги, може зателефонувати на єдиний номер гарячої лінії системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103
(безкоштовно з усіх стаціонарних та мобільних телефонів).

Для отримання консультацій чи роз’яснень з правових питань можна звертатися безпосередньо до місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Бериславський місцевий центр з надання БВПД
(05546) 7-66-66; +38 (068)-814-38-61; +38 (050)-219-78-18
Адреса: 74300, Херсонська обл., м. Берислав, вул. Воскресенська (Рози Люксембург), 6а (вхід з вул. Леніна)

Великоолександрівське бюро правової допомоги
(05532) 2-10-27; +38 (068) 364-30-70
Адреса: 74100, Херсонська область, смт. Великоолександрівка, вул. Свободи (Леніна), 138

Високопільське бюро правової допомоги
(05535) 2-16-03; +38 (098) 394-31-86
Адреса: 74000, Херсонська область, смт. Високопілля, вул. Банкова (Леніна), 10

Нововоронцовське бюро правової допомоги
(05533) 2-12-07
Адреса: 74200, Херсонська область, смт. Нововоронцовка, вул. Суворова , 4