назад

 

my proty nasylstva 1

Мій улюблений світ — без насильства,

Без жорстокості, болю і зла,

Де народом заспівана пісня

Містить тільки хороші слова…

       Саме під таким гаслом начальник та головний спеціаліст відділу правопросвітництва та взаємодії з суб`єктами надання my proty nasylstva 2безоплатної первинної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Євген Сухомлин та Вікторія Донцова організували та провели правопросвітницький захід для учнів старших класів Бердянської загальноосвітньої школи №3, метою якого було привернути увагу молоді до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми, жорстокого поводження з дітьми, ґендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків. 

       Нажаль, працюючи з різними категоріями людей, фахівці місцевого центру дуже часто зустрічаються з різними формами прояву насильства, жорстокого поводження та дискримінації жінок, дітей, інвалідів, внутрішньо переміщених осіб тощо.

       Щоб учні могли захистити себе, своїх рідних та близьких від вищезазначених суспільно – негативних явищ, Євген Сухомлин та Вікторія Донцова детально розкрили перед слухачами сутність проблеми, навели приклади форм жорсткого поводження, розглянули законодавчу базу з цього питання й найголовніше – розповіли про органи та установи, що захистять і допоможуть у складній ситуації, а також озвучили адреси і телефони за якими слід звертатись по допомогу.my proty nasylstva 33

       Наприкінці зустрічі, фахівці центру провели анонімне анкетування, результати якого виявились далеко невтішними. Адже за підсумками анкетування майже 75 відсотків дітей, вдома, в школі, у соціальних мережах зіткались з різними проявами насильства та дискримінації. Причому мова йде не лише про явні форми фізичного насилля, але й про його скриті форми (фізичне, сексуальне, психологічне).

       my proty  nasylstva 66


       За глибоким переконанням учасників заходу, подолання таких негативних явищ, як дискримінація та насильство, можливе лише за умови об’єднання зусиль не лише державних органів та установ, громадських організацій, а й кожного громадянина. Кожен з нас має сказати “НІ!” насиллю та дискримінації у власній країні. Адже наша країна – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

      


Нагадуємо, що за отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8, 1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта: berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, скайп: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).