назад

Миколаївські організації об’єднуються для надання правової допомоги учасникам АТО

IMG 4905Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Миколаївській області Віктор Сандул спільно з директором Першого миколаївського місцевого центру з надання БВПД Олегом Матвієнком та начальником відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого МЦ Вікторією Царьовою прийняли участь у презентаційній зустрічі проекту «Посилення організаційної спроможності Центрів допомоги демобілізованим учасникам АТО та їх сім’ям у Миколаївській області». Даний проект реалізується за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Відкрила презентаційну зустріч, привітала учасників, представила тему та мету заходу координатор проекту Валентина Лисенко.

Заступник директора Регіонального центру Віктор Сандул розповів присутнім про надання безоплатної правової допомоги учасникам АТО, яку здійснюють центри на Миколаївщині та наголосив на тому, що дієву модель допомоги учасникам АТО та членам їх сімей можна побудувати шляхом об’єднання зусиль присутніх на заході організацій. Адже спільна робота у рамках даного проекту допоможе реально вирішувати відповідні проблеми. Віктор Сандул також розповів про новий проект під назвою «Я маю право», який ставить за мету інформувати громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті. Він повідомив, що проект охопить всю Україну включно з найвіддаленішими її куточками. Це допоможе громадянам, а особливо уразливим групам населення до яких відносяться й члени антитерористичної операції, реалізувати своє право на отримання безкоштовної правової допомоги. Віктор Сандул озвучив номер єдиного контакт-центру системи БПД, за яким можна отримати більш детальну інформацію: 0 800 213 103.IMG 4859

IMG 4862

IMG 4865

IMG 4869


Директор Миколаївського обласного центру зайнятості Дмитро Оболонько озвучив питання, які  є найактуальнішими для демобілізованих учасників АТО на сьогоднішній час. Він висловив бажання налагодити ще тіснішу співпрацю з бюро правової допомоги, так як представництва центру зайнятості знаходяться також у кожному районі області. Він зауважив, що спільна робота з системою правової допомоги – це запорука успіху у вирішенні нагальних потреб, зокрема учасників антитерористичної операції, які проживають поза межами міста.   

Про те, яким чином на практиці вирішуються юридичні проблеми учасників АТО та які перепони стоять на їхньому шляху розповіла Вікторія Царьова.

Механізми організації роботи центрів надання допомоги учасникам АТО безпосередньо у Миколаївській області та проблеми забезпечення пільг й соціальних гарантій членам сімей загиблих бійців пояснили керівник  Центру допомоги учасникам АТО при Миколаївській обласній державній адміністрації Ольга Малярчук та заступник керівника обласного центру допомоги учасникам АТО Нелі Яковенко.  

Про дотримання прав учасників АТО в діяльності громадської приймальні регіонального координатора в Миколаївській області Уповноваженого Верховної Ради з прав людини розповіла керівник громадської приймальні Тетяна Добридник.

Як правильно застосовувати інструменти медіації у роботі органів, які надають послуги учасникам АТО та членам їх сімей повідомила член ВБО «Ініціатива заради життя» Лариса Клопова.IMG 4922

IMG 4926

У завершенні зустрічі учасники обмінялись думками щодо старту роботи проекту та визначили шляхи взаємодії між організаціями, які вони представляють.

Доречно нагадати, що в разі потреби, за правовою допомогою можна звернутись до:

–       Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 46, тел.: (0512) 37-50-43 (кримінальні справи);

–        Першого місцевого центру, м. Миколаїв, вул. Образцова, 4-а, тел.: (0512) 47-20-90 (цивільні справи);

–       Другого місцевого центру, м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 61, тел.: (0512) 44-54-60,44-54-60 (цивільні справи);

–       Вознесенського центру, м. Вознесенськ, вул. Київська,26-а, тел.: (05134) 3-25-14(цивільні справи).