назад

1Про роль жінки в боротьбі за мир в Україні, у відновленні її територіальної цілісності та соборності говорили під час жіночого форуму «Дорога єднання», який пройшов у Генічеську 14 березня – у День українського добровольця.

2Учасницями форуму, який відбувся за ініціативи Генічеської райдержадміністрації та підтримки Меджлісу кримськотатарського народу,  стали представниці місцевих меджлісів кримських татар, громадських організацій та територіальної громади, зокрема, начальник Генічеського бюро правової допомоги Валентина Волвенко.

3

 

 

 

Організатори розказали, що метою заходу є залучення жінок до миротворення в Україні, об’єднання жіночого руху для збереження територіальної цілісності, створення платформи для спілкування жінок та налагодження  між ними тісного контакту.

4Роль української жінки в історії – унікальна, і дуже важливо, що сьогодні, у час конфлікту, про жінку згадують у миротворчому контексті.

Учасниці зібрання згадали березневі дні 2014 року, коли відбулася анексія Криму. А співробітниця Представництва Президента України в Автономній Республіці Крим Тетяна Покидько звернула увагу на роль кримськотатарських жінок у спротиві злочинній окупації півострову.

В рамках форуму була проведена виставка плакатів «Крим – це Україна». В її роботі взяли участь учні районних навчальних закладів. Крім того, присутні продовжили збір хустинок-вишиванок на тему: «Шлях єднання через Донбас до Криму».

5

По завершенні заходу Валентина Волвенко розказала присутнім про роботу Генічеського бюро правової допомоги, звернувши увагу, що внутрішньо переміщені особи, до яких належать і кримські татари, мають право на вторинну правову допомогу. Також вона поінформувала присутніх про загальнонаціональний проект «Я МАЮ ПРАВО!», який стоїть на захисті прав жінок та дітей стосовно виплати аліментів, та вручила інформаційні буклети.