назад
19.04.16

На апаратній нараді при Шосткинському міському виконкомі говорили про розвиток системи безоплатної правової допомоги

160419 11Директор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Микола Гудіма на апаратній нараді при Шосткинському міськвиконкомі 18 квітня розповів про підсумки діяльності місцевого центру за перший квартал поточного року та про створення бюро правової допомоги, як відокремлених підрозділів місцевого центру.

Засідання апаратної наради пройшло під головуванням міського голови Шостки Миколи Ноги, за участю керівників органів виконавчої влади, начальників структурних підрозділів виконкому та місцевих ЗМІ.

Під час свого виступу Микола Гудіма висвітлив основні показники діяльності роботи місцевого центру за перший квартал поточного року, зупинився на успішних справах адвокатів та повідомив, що кількість клієнтів, які звертаються за безоплатною правовою допомогою, постійно збільшується, що свідчить про успішний розвиток системи безоплатної правової допомоги.

160419 12

Директор центру наголосив на тому, що з 1 липня 2016 року у містах Путивль, Кролевець, Глухів, Середино-Буда, Ямпіль запрацюють бюро правової допомоги, як відокремлені структурні підрозділи Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

 

«Утворення бюро правової допомоги посилить правову спроможність громадян, оскільки жителі невеликих містечок та сіл зможуть отримати правові роз’яснення та консультації. Практика надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах показала, що неможливо розділити надання первинної і вторинної правової допомоги. Більше половини клієнтів, які зверталися до місцевого центру, потребували надання саме первинної правової допомоги» – зазначив Микола Гудіма.