назад

На базі КУ “Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг)” Малиновського району м. Одеси відкрито дистанційно-консультаційний пункт

memorandum 1MCВ рамках підписаного 01 лютого 2017 року меморандуму між Першим одеським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги (Далі – Центр) та комунальною установою “Територіальний центр соціального обслуговування надання соціальних послуг” Малиновського району м. Одеси (далі — Комунальна установа), задля забезпечення та розширення доступу вразливої категорії громадян до безоплатної правової допомоги, директорами Центру та Комунальної установи Євгенією Тітомер та Іриною Ухіної досягнуто домовленості щодо відкриття дистанційного пункту консультування громадян на базі Комунальної установи.

З 01 лютого 2017 року фахівцями Центру в приміщенні Комунальної установи (м. Одеса, вул. Богдана Хмельницького, 62) був відкритий пункт, в якому усі бажаючі можуть отримати правову допомогу за рахунок держави, у тому числі:

  • отримати правову консультацію/інформацію/роз’яснення з усіх правових питань (спадкових, житлових, трудових, питань соціального забезпечення, тощо);
  • скласти заяву, скаргу та інші документи непроцесульного характеру для звернення до органів державної влади та місцевого самоврядування;
  • подати документи для призначення адвоката/юриста для складання позову, апеляційної та касаційної скарги, представництва інтересів в судах у цивільних та адміністративних справах, а також представництва інтересів потерпілих і свідків органах досудового розслідування та складання цивільного позову в рамках кримінального провадження.

Під час зустрічі керівники установ Євгенія Тітомер та Ірина Ухіна досягли згоди щодо проведення правопросвітницьких заходів для осіб з обмеженими фізичними можливостями та осіб пенсійного віку щодо змісту основних реформ, що проводяться Урядом України, а також з інших правових питань, які будуть обирати самі учасники заходу. Участь у заходах можуть приймати усі бажаючі за попереднім записом у Комунальній установі.

memorandum 1MC

Під час проведення першого прийому громадян працівниками Центру було надано консультацію трьом особам з питань пенсійного, сімейного законодавства та соціального забезпечення.

09.02.2017 заступник начальника відділу представництва Олександр Єгоров провів лекцію на тему “Порядок призначення субсидій у 2017 році”. Слухачі отримали роз’яснення в повному обсязі та отримали буклети на тему: «10 популярних запитань про нові тарифи і субсидії». Після проведення заходу бажаючі отримали правові консультації фахівця Центру.

Графік проведення прийомів громадян та правопросвітницьких заходів у дистанційному консультативному пункті Першого одеського місцевого центру на базі Комунальної установи (м. Одеса, вул. Богдана Хмельницького, 62) на І квартал 2017 року:

                                             16.02.2017     10:00-12:00

                                             23.02.2017     10:00-12:00

                                             09.03.2017     10:00-12:00

                                             16.03.2017     10:00-12:00

                                             23.03.2017     10:00-12:00

 

Перший одеський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги:

м. Одеса, вул. Богдана Хмельницького, 98. Телефон: (048) 732-18-37.

Електронна адреса: odesa1.odesa@legalaid.gov.ua


Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103