назад
29.11.16

На базі міського центру зайнятості фахівці системи БПД провели семінари для громадян з обмеженими можливостями та учасників АТО

IMG 3343     У вівторок, 29 листопада, заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва і начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Ярусевич взяли участь у семінарі для безробітних громадянз обмеженими можливостями. Захід відбувся на базі Хмельницького міського центру зайнятості.

     Одне із завдань семінару —  розповсюдження серед жителів міста інформації про правову допомогу, яка гарантована ст. 59 Конституції України.

     Олена Варфоломєєва ознайомила присутніх з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», зокрема розповіла, хто є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу (відповідно до  ст. 14 Закону) та які документи необхідно подавати для отримання такої допомоги. Заступник директора також зазначила, що з 1 вересня усізацікавлені особи можуть отримати правові консультації та роз’яснення у бюро правової допомоги. Крім того, до бюро можна звернутися за безоплатною вторинною правовою допомогою, отримати доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України.

IMG 3345

     Ще один семінар на базі центру зайнятості провела начальник відділу правопросвітництва та взаємодії із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової. Цього разу аудиторію склалибезробітні громадяни, які мають статус учасників АТО. Ірина Ярусевич презентувала “Пам’ятку для учасників АТО” та розповіла про напрямки роботи місцевого центру, що стосуються правового захисту прав військовослужбовців та членів їхніх сімей, проінформувала присутніх про діяльність місцевих центрів та бюро правової допомоги, успіхи адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу учасникам АТО.

IMG 3353

IMG 3355